Discover the finest spaces
Delen

Iconisch Boompjes Rotterdam opent als eventlocatie

Na jaren van leegstand heeft het legendarische horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam een nieuwe bestemming. Horecaondernemer Ron Sterk, bekend van onder meer NRC café en King Kong Hostel, kocht het iconische pand en verbouwde de venue tot een high-end eventlocatie.

Het glazen gebouw kent een lange geschiedenis. Architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo (ook verantwoordelijk voor het ontwerp van Hilton Amsterdam Airport Schiphol) heeft het paviljoen ontworpen. In 1989 werd het pand opgeleverd als Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen. Deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Nu is er horecaondernemer Ron Sterk, die het Rotterdamse icoon nieuw leven inblies.

hotspot aan de Maas

Dynamische plek aan de Maas

Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een enorme positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes. Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Een statement voor Rotterdam, maar in feite was de architectuur zijn tijd ver vooruit. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een verloren plek aan een drukke weg heeft plaats gemaakt voor een dynamische locatie aan de Maas waar veel Rotterdammers en toeristen vertoeven. Er ontbrak echter nog een horecazaak die hierop inspringt.

toplocatie voor zakelijke en particuliere events

Evenementenlocatie 2.0

Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. “Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0”, aldus Elvera Mulder.

Op maat gemaakt en met technologische snufjes

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.