Discover the finest spaces
Delen

Hotel Mercier Amsterdam nieuwe aanwinst Vondel Hotels

De Amsterdamse hotelier Vondel Hotels blijft flink doorbouwen. Eind dit jaar opent Hotel Monastère in Maastricht – als eerste hotel van de keten buiten Amsterdam. Maar ook in de hoofdstad wordt gewerkt aan drie nieuwe hotels. Het nieuwe ‘Hotel Mercier’ komt in het voormalig COC gebouw ‘Ons Huis’ aan de Rozenstraat in Amsterdam en zal een viersterren deluxe boutique hotel worden met 44 kamers en twee suites. 

Het voormalige COC gebouw aan de Rozenstraat wordt gerestaureerd en verbouwd voor de komst van Hotel Mercier. Het nieuwe hotel opent in de zomer van 2018 haar deuren in hartje Jordaan. In het hotel komen 44 kamers, twee suites, een restaurant en een comfortabele lobby, waar ook hapjes en drankjes worden geserveerd. Het wordt een ‘straight-friendly’ hotel en een ontmoetingsplek voor de ‘LHBT-gemeenschap’, waar met name tolerantie hoog in het vaandel staat. Naast een prettige plek voor de buurt en toeristen zal het hotel ook een werkplek zijn voor het COC. Er komt een vergaderzaal die gebruikt wordt voor initiatieven van onder andere het COC. Deze vergaderzaal zal ook te boeken zijn voor zakelijke bijeenkomsten.

Zo zien de huidige Vondel Hotels eruit:

Hotel Monastère

Hotel Monastère wordt de eerste locatie voor Vondel Hotels buiten Amsterdam. In het voormalig 14e eeuwse klooster aan de Boschstraat in Maastricht komen 54 luxe design hotelkamers, een bar, restaurant, vergaderzaal en binnentuin. De opening van dit alles staat gepland in december 2017. Naast Hotel Mercier en Hotel Monastère openen in Amsterdam nog twee nieuwe hotels, genaamd Hotel Overtoomse Houthandel en Hotel de Jonker.

Hotel Overtoomse Houthandel

Na jaren van leegstand is de verbouwing van de unieke houthandel aan de Overtoom in Amsterdam al maanden in volle gang. Alle balken van het houten skelet zijn genummerd en afgebroken. Daarna is er een grote kelder gegraven en nu wordt het pand weer opgebouwd met de originele houten balken. In het eerste kwartaal van 2018 gaat het hotel met 82 kamers open. De uitstraling wordt industrieel met veel hout, staal en groen.

Hotel de Jonker

In augustus dit jaar opent Hotel de Jonker haar deuren. Het monumentale pand aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam, waar decennia lang op de begane grond een slagerij gevestigd was, is volledig gerenoveerd en verbouwd. De herkenbare groene gevel is in tact gebleven, maar binnen is alles veranderd. Het self-service hotel telt 15 luxe loft-achtige kamers. De kamers met kitchenette hebben een stijlvolle look & feel, maar oude karakteristieke elementen, zoals het trappenhuis, de schouwen en slagerijtegels zijn behouden gebleven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.