Discover the finest spaces
Delen

Hoera! Een tweede zusje voor Librije

Met deze jongste Amsterdamse telg bestaat de Librije-familie weer uit drie restaurants. Dat De Librije de invulling van het restaurant van Waldorf Astoria zou verzorgen en dat daarvoor Sydney Schutte is aangetrokken als executive chef, was al bekend. Alleen de naam en het exacte concept wilde Waldorf pas gisteren, een dag voor de officiële opening, bekend maken.

Een eigen, gastronomisch handschrift
Die naam is dus Librije’s Zusje Amsterdam, maakte Waldorf Astoria vandaag bekend. Vandaag, 1 mei, opent het hotel officieel de deuren. Schutte, jarenlang de rechterhand van Jonnie Boer in driesterrenrestaurant De Librije, gaat op de kaart signatuurgerechten en klassiekers voeren van het Zwolse moederrestaurant en gaat ook grotendeels van dezelfde Overijsselse leveranciers gebruikmaken. Daarnaast zal Meesterkok Schutte een eigen gastronomisch handschrift toevoegen waarin ook zijn tijd als assistent van tweesterrenchef Richard Ekkebus in Hongkong te zien zal zijn. ‘Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken’, aldus Schutte.

Exploitatie
Zelf werkte Schutte tien jaar bij De Librije, en hij wordt in Amsterdam bijgestaan door twee andere voormalig werknemers van het Zwolse driesterrenrestaurant: f&b manager Geralda Joziasse en restaurantmanager Ruben Schuuring. Ook een deel van het overige keuken- en bedieningsteam heeft stage gelopen in Zwolle. De exploitatie van Librije’s Zusje Amsterdam is overigens volledig in handen van Waldorf Astoria. Het betreft een samenwerking met Jonnie en Thérèse Boer, die de naam, het  concept en hun adviezen leveren aan het hotel. Het is dus in die zin geen derde restaurant voor Librije Beheer, eerder een franchise. Met De Koperen Kees maakten ooit drie restaurants deel uit van het bedrijf, tot dat restaurant in 2011 verkocht werd.

Bron: Missethoreca.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.