Discover the finest spaces
Delen

Hilton Amsterdam Airport Schiphol: ‘Bij binnenkomst al adembenemend’

The Dutch touch, orange, black and business: dat is het thema van het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, gevestigd aan de Schipholboulevard. GreaterVenues was aanwezig bij de officiële openingsceremonie van het nieuwe hotel. Een ervaring op zich.

Het enorme atrium, bij binnenkomst al adembenemend, is opgemaakt in een feestelijke sfeer. Trossen grote witte en gouden ballonnen reiken tot hoog in de ruimte. De muren versierd met stralen licht die heen en weer glijden over het glanzende witte materiaal en een saxofonist die zich zachtjes mengt in het geluid van gezelligheid. Een gevoel van ruimte en vrijheid omarmt je.

‘Trossen grote witte en gouden ballonnen reiken tot hoog in de ruimte’

17 december opent het nieuwe Hilton

Nederlandse herkenbaarheid

Het glazen dak, verlicht met ledlampen die veranderen van kleur, geeft constant een open gevoel – alsof je onder de sterren staat. Het moderne interieur straalt rust uit, de verschillende ‘eilanden’ in de lobby overzicht. Dit nodigt uit om ontspannen te gaan zitten voor een goed gesprek of een drankje bij de uitgebreide bar. Overal in het hotel zijn Nederlandse kenmerken te vinden, zo zijn de muren op de begane grond gesierd met het patroon van de Amsterdamse grachten, Nederlands kant en kenmerken van Escher. Het geeft de Nederlandse nuchterheid en oog voor het detail mooi weer.

Tijdens een exclusieve rondleiding krijgen we het verhaal achter de ontwikkeling te horen. Er is veel gebruik gemaakt van duurzaam materiaal, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. Ook is er veel nagedacht over onder andere de akoestiek in het gebouw. Waar men een zwembadeffect verwacht, is dit juist exact het tegenovergestelde: geen last van weerkaatsingen en geen rumoerigheid. Ook in de balzaal blijkt de akoestiek bijzonder goed.

Schiphol Real Estate_©Hufton+Crow_034 King Deluxe

‘Comfort in style’

Dan naar de kamers. Het eerste dat opvalt is het design: de design lampen, meubels, het kunstwerk boven de bedden, de met goudenkleur aangeklede badkamer en het prachtige uitzicht van zowel de buiten als de binnen ring. ‘Comfort in style’, laat architecte Ellen van der Wal mooi vallen als we in een van de suites staan.

Alles tot in de punten verzorgd, dat is wel duidelijk. Zo komen we dan ook bij het restaurant terecht, met de in Nederlandse kleuren geklede, beleefde bediening en heerlijk eten. De keuken bestaat uit verschillende stijlen waaronder Aziatisch en authentieke grill-gerechten. Chefkok Edwin van de Heijkant vertelt ons dat hij staat voor een bewuste keuken, maar ook voor een bewuste bediening. Veel producten die gebruikt worden, zijn van kleine lokale bedrijven en zijn vooral gericht op kwaliteit. ‘Bewust’ slaat op de kennis achter de producten. Edwin vindt het belangrijk dat de bediening weet wat ze serveren en daar ook voor staan. Zijn visie is het terug halen van het tafelen onder het genot van een mooi stuk vlees en een passende wijn.

Schiphol Real Estate_©Hufton+Crow_075 Vine Room

De geheime zilveren deur

Dat gezegd hebbend komen we bij het pareltje van het restaurant. De geheime zilveren deur achter in het restaurant geeft toegang tot een van de kostbare schatkamers van het hotel: The Vine Room, een kleine ruimte geschikt voor onder andere private dining en wijnproeverijen. In deze prachtige kamer liggen de meest exclusieve wijnen speciaal geselecteerd door de sommelier Thijs Stut. Het palet dat hij samenstelt is gebaseerd op smaak en niet op land of streek. Voor de private dining komen de hoofden van de keuken en sommelier bij elkaar en passen zij het gerecht aan de wijn aan. Zoals het hele hotel een bijzondere ervaring dus.

Outside Building

Toekomstvisie

Hilton wil met dit hotel de aantrekkingskracht en specialiteit van de luchthaven terughalen. Hilton Amsterdam Airport Schiphol is direct verbonden aan de Schiphol terminal en moet een icoon worden voor de zakenwereld rondom Schiphol. Vergeleken met andere panden gevestigd op en rondom schiphol is dit hotel een diamant tussen de grijze massa. Het idee achter het gebouw is om schiphol een volledig nieuwe en dynamische feel te geven, het staat voor een nieuwe generatie luchthavenhotels. Met terugkomende Nederlandse elementen lijkt het net alsof je in de moderne Nederlandse huiskamer terecht bent gekomen.

In de woorden van Milan Arandelovic, Area General Manager: “Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving; het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.