Discover the finest spaces
Delen

‘Het Hof’ in Bergen opent deuren na grondige restauratie

De grondige restauratie van het historische herenhuis wordt eind juni afgerond. Een mooi moment voor een nieuwe naam: Het Hof. Alhoewel een nieuwe naam, het is eigenlijk de naam van weleer. Het Hof, gesitueerd op een idyllisch landgoed, is een tot de verbeelding sprekende ontmoetings- en belevingsplek met cultuur, natuur, kunst en gastronomie als belangrijkste uitgangspunten.

Meer dan geschiedenis alleen
“Het Hof is een eeuwenoud landgoed dat op de monumentenlijst staat. Maar Het Hof in kunstenaarsdorp Bergen is meer dan geschiedenis alleen. Het is vooral een plek om samen te komen’’, aldus algemeen directeur van de blooming bedrijvengroep, Karin Box. “Het is een perfecte vergaderlocatie, maar je kunt er ook heerlijk over het landgoed wandelen om daarna een kop koffie te komen drinken. Of samen koken met vrienden in een privé-keuken en dan heerlijk dineren, een ontvangst organiseren ter gelegenheid van een bijzonder moment. Het is een romantische locatie waar jij en je lief elkaar het ja-woord geven. Voel je welkom! Want Het Hof is er namelijk voor iedereen.’’

Ontmoeting
Met de thema’s kunst, cultuur, natuur en alles wat past binnen een sociaal maatschappelijk kader biedt Het Hof een bijzondere agenda met activiteiten. “Ons doel is het organiseren van de ontmoeting, in welke vorm dan ook. Het Hof is een thuis voor culturele bijeenkomsten, lezingen of andere bijzondere vormen van samenkomen’’, vervolgt Box. “Het gevoel van gastvrijheid zal bij binnenkomst meteen voelbaar zijn. Door de statige ronde tafel bijvoorbeeld, het symbool van de ontmoetingsgedachte, en door de geur van zelfgebakken appeltaart, met appels uit eigen tuin. Natuurlijk bieden we hoffelijke gastvrijheid in optima forma, maar bij Het Hof gaan we graag een stapje verder. Het is een belevening die in meer dan één dimensie wordt ervaren. Een dag op Het Hof neemt je mee in je herinnering als ‘a perfect day’’’, aldus Johan Wijker, manager Het Hof.

Het Hof opent eind juni haar deuren al, maar de officiële opening staat gepland in het laatste weekend van augustus met onder meer Open Dagen op 30 en 31 augustus boordevol activiteiten. Het Hof maakt onderdeel uit van de blooming bedrijvengroep.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.