Discover the finest spaces
Delen

Glorietijd van het spoor herleeft in nieuwe evenementenlocatie Station Kasteel Keukenhof

Stichting Kasteel Keukenhof exploiteert sinds deze maand een nieuwe locatie op het landgoed: Station Kasteel Keukenhof, gevestigd in het oude NS Station Lisse. De laatste jaren werd deze locatie gebruikt als restaurant en lunchroom voor bezoekers van de bloemenshow. In de toekomst zijn ook zakelijke bijeenkomsten mogelijk.

Landgoed Keukenhof

Dat vertelt Robert Faas van Stichting Kasteel Keukenhof, die naast het Kasteel ook het Koetshuis, Frederik’s Hof, het Washuis en Restaurant Tante Alie op het landgoed exploiteert. “Het bijzondere is dat de meeste overgebleven oude stationsgebouwen worden geëxploiteerd door restaurants. Station Kasteel Keukenhof wordt nu onderdeel van onze bestaande exploitatie van locaties op het terrein. Dat betekent dat we hier – bijvoorbeeld op culinair vlak – alles kunnen bieden wat de gasten wensen.”

“Bij binnenkomst heb je direct het gevoel van een vertrekkende reiziger.”

Decoratie

Het oude stationsgebouw is een monument, wat betekent dat alles in de staat is waarin het in 1957 voor het laatst dienst deed als treinhalte. Het interieur doet denken aan de glorietijd van het spoor – toen de treinen nog op tijd reden en je kaartjes kocht bij het loket. Een sfeer die wordt versterkt door decoratiestukken als originele NS-uniformen en conducteurspetten.

Eigen sfeer

Bij binnenkomst heb je dan ook direct het gevoel van een vertrekkende reiziger. Het loket bij de ingang verkeert nog in de originele staat, net als de wachtkamers voor reizigers van de eerste, tweede of derde klasse. Drie ruimtes met ieder een eigen sfeer, die zich goed lenen om een evenement in meerdere ruimtes op te splitsen. Daarnaast heeft het gebouw een groot terras, achter glazen schermen op het oude perron.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.