Discover the finest spaces
Delen

Gloednieuwe hotspot: The Hoxton Amsterdam

Aan zee, in een bos, of juist midden in de stad: inspirerende vergaderlocaties zijn overal te vinden. GreaterVenues bezoekt voor u deze zomer de meest bijzondere locaties.  Dit keer brengen we een bezoek aan dé gloednieuwe hotspot van Amsterdam: The Hoxton. Een hip viersterren hotelconcept dat uit Londen aan de Herengracht is neergestreken, om de hoek van de Dam. Bij The Hoxton draait het niet alleen om de kamers, maar zijn het restaurant, de lobby en de bar ontmoetingsplekken voor de hippe Amsterdammer. Daarnaast heeft het hotel The Apartment, een unieke meeting en eventruimte rond een open binnenplaats.

Aan de buitenkant, vanaf de drukke Herengracht, doet maar weinig vermoeden wat er achter de gevel van het voormalige Rembrandt Classic Hotel is gebeurd. De statige oude grachtenpanden staan er nog net zo bij als de eeuwen tevoren. Maar wie de deur binnenstapt, ziet en voelt meteen dat The Hoxton geen standaard hotel is.

“De donkere houten vloer en warme met leer beklede stoelen contrasteren mooi met de lichte witte bakstenen muren.”

• Eventruimte gecentreerd rond knusse binnentuin
• Vijf meeting ruimtes voorzien van tv of projector
• Trendy bar en lounge
• Restaurant met openschuifbaar dakraam
• 111 hotelkamers

‘No bullshit’

Het hotel blijft trouw aan het concept waarmee het in Londen faam maakte, en dat is voor een groot deel de relaxte sfeer. Het motto: ‘a no bullshit hotel’. Zo betalen hotelgasten niet voor gebruik van minibar, wifi en telefoon. Daarom komen niet alleen hotelgasten, maar ook de locals graag over de vloer. Bij binnenkomst lopen we niet meteen tegen een balie aan, maar staan direct in de sfeervolle lounge.

De lounge is een grote en lichte ruimte, sfeervol ingericht met natuurlijke tinten en vintage meubilair. De donkere houten vloer en warme met leer beklede stoelen contrasteren mooi met de lichte witte bakstenen muren. Met pilaren is de lounge afgescheiden van Restaurant Lotti’s. Door een openschuifbaar dakraam schijnt daar in het voorste deel daglicht naar binnen. Iets verder naar achteren ligt een intiemer gedeelte van het restaurant, minder in het daglicht, waar groepen zich meer kunnen afzonderen.

The Apartment

The Hoxton Amsterdam is behalve een mooi hotel en hippe loungebar ook een inspirerende locatie voor zakelijke bijeenkomsten, zien we als we langs de lounge en het restaurant lopen. In het midden van het hotel, tussen de vijf panden aan de Singel en Herengracht, baadt The Apartment, het meeting en eventgedeelte, in het zonlicht. We komen binnen in de keuken: een lichte ruimte met glazen dak en een frisse witte-blauwe tegelvloer, die doorloopt in de tuin. De tuin is het centrale deel waaraan alle kamers grenzen. De buitenplaats is klein en compact, maar ruim zat om na het vergaderen met een groep staand te borrelen.

Aan onze linkerhand grenzen twee kleine vergaderzaaltjes aan de tuin. Met een schuifdeur zijn de twee zalen van elkaar te scheiden ofwel te combineren, en bieden in het laatste geval plaats aan 16 personen.

“In het midden van het hotel, tussen de vijf panden aan de Singel en Herengracht, baadt The Apartment in het zonlicht.”

Combineren

Aan de andere kant van de tuin ligt de Living Room, de grootste vergaderruimte van The Hoxton, waar zittend twintig mensen in passen. Aan de keuken grenst nog zo’n ruimte, die echter met een schuifwand  ook in een voorste en achterste deel is te splitsen en waar dan respectievelijk acht en tien mensen kunnen zitten.

Van de trendy lounge tot de rustige meeting omgeving van The Apartment, de 111 stijlvolle hotelkamers met uitzicht op Herengracht of Singel en de prachtige ligging pal naast de Dam, The Hoxton Amsterdam kan met recht een inspirerende locatie worden genoemd.

Benieuwd naar meer inspirerende locaties? Kijk ook eens op Inspirerendelocaties.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.