Discover the finest spaces
Delen

Food Union: culinaire broedplaats en eventlocatie in Haarlem en Rotterdam

Food professionals weten al sinds 2018 dat ze bij Food Union  terecht kunnen voor een keuken, kantoor of event. Er is nu ook goed nieuws voor non-food bedrijven: de splinternieuwe Inspiratieruimte in Haarlem is nu beschikbaar voor je volgende meeting. Uiteraard met volop cateringmogelijkheden. Bovendien is er een permanente Food Union op komst in Rotterdam!

Van dumplings tot jamaicaans en van vegetarische shoarma tot mood food, de ondernemers van de Food Union zijn net zo divers als hun voedsel. Met de nieuwe inspiratieruimte is het nu als non-food bedrijf ook mogelijk om van al dat lekkers te genieten tijdens een vergadering of bijeenkomst. Nog een pluspunt:  het spannende uitzicht op de productiekeuken. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om met je (food)bedrijf aan de andere kant van het raam aan de slag te gaan met een inspirerende foodworkshop of masterclass.

Food Union Rotterdam

Behalve in Haarlem heeft Food Union sinds december 2018 een tijdelijke vestiging aan de vernieuwde Groothandelsmarkt in Rotterdam. Food-ondernemers kunnen daar al gebruik maken van de productiekeuken en opslagruimte, maar begin 2020 gaat er een grote verbouwing van start. De nieuwe locatie wordt zo’n 1.500 m² groot en uiteraard krijgt ook deze locatie een Inspiratieruimte met mogelijkheden voor meetings en events. Daarnaast komen er aparte keukenruimtes voor ondernemers die vaak dezelfde apparatuur nodig hebben en komt er een demokeuken waar restaurants hun nieuwe menu’s kunnen proefkoken. Tot slot komt er een foodlab voor het ontwikkelen en testen van producten. Op deze nieuwe locatie wil Food Union ook aandacht geven aan educatie door samen te werken met scholen in de regio Rotterdam.

Drie mannen, één missie

Food Union is de droom en missie van Pepijn Rijks, Thijs Bos en Pascal Labrie. Ze zijn deze culinaire broedplaats gestart om mensen blij te maken met goed eten en ze intussen te inspireren om duurzamer met de wereld en voeding om te gaan. Alle drie hebben zij een achtergrond in de horeca, dus ze weten haarfijn wat er nodig is om lekker te kunnen werken, vergaderen of dineren. Ze helpen hun huurders met voedselvraagstukken binnen en buiten Food Union. Door cateraars, ambachtslieden, chefs, brouwers en productontwikkelaars de ruimte en beschikking over professionele apparatuur te geven, hopen ze zo nog meer mensen te raken met duurzame eetbelevenissen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.