Discover the finest spaces
Delen

Event & congres combinatie ijVENUES geopend

Er is een nieuwe event & congres locatie in Amsterdam gelanceerd: ijVENUES. De locatie, die meer dan 4000m2 aan mogelijkheden biedt, is op 4 november open gegaan voor publiek en een aanwinst voor Amsterdam en het Oostelijk Havengebied. ijVENUES is een initiatief van vier entertainment- en gastvrijheid organisaties aan de oevers van het IJ: het Bimhuis, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het resultaat is een multifunctionele eventlocatie op loopafstand van de historische binnenstad. Daarbij komt dat ijVENUES de eerste Music & Conference city met een onsite hotel is.

Kroning als kickstart
De kickstart voor de samenwerking van ijVENUES is de kroning van Koning Willem-Alexander geweest. Zo heeft het kroningsdiner plaatsgevonden in het Muziekgebouw aan ’t IJ, fungeerde het Bimhuis, de PTA als security hub en heeft het Mövenpick Hotel alle overheidsofficials onderdak geboden. “Vanuit onze locatie gezien was er al een gezonde samenwerking tussen de vier partijen maar vanuit de markt en onze interne organisaties kwam steeds meer vraag naar een solide formele samenwerking, in de vorm van een one-stop-shop. De huidige markt heeft behoefte aan snelheid, efficientie en een centraal communicatiepunt waarbij het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden”, aldus Albert Rouwendal, directeur van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre.

“De huidige markt heeft behoefte aan snelheid, efficientie en een centraal communicatiepunt waarbij het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden.”

 

Ontwikkeling Oostelijk Havengebied
Marc Horsmans, Manager Business Marketing bij Amsterdam Marketing vult aan: “ijVENUES levert een goede bijdrage aan de ontwikkelingen in het Oostelijk Havengebied. De ligging is gunstig en de locatie biedt de stad Amsterdam een breed scala aan services en culturele mogelijkheden.” Ook Eric Bakermans, Manager Marketing Meetings, Conventions & Events van het NBTC is blij met het initiatief: “Ik denk dat ijVENUES een prachtige toevoeging is aan het al ruime aanbod van eventlocaties in Nederland.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.