Discover the finest spaces
Delen

Evenementenzone Breda: ‘voorjaar 2016 klaar’

De nieuw te bouwen Evenementenzone Breda zal in voorjaar 2016 zijn deuren openen. Dat maakte exploitant MaVer Holding B.V. bekend tijdens de officiële aftrap, donderdagmiddag op het terrein in Breda.

Een feestelijke dag voor de projectontwikkelaar en exploitant: al sinds 2003 is men bezig met de plannen. Maar eerst kwam de crisis, en vervolgens gooide de mislukte vergunningaanvraag roet in het eten.

“De combinatie van de berg en de rest van het terrein, indoor en outdoor maakt het een unieke locatie.”

 

Internationale uitstraling

De Evenementenzone bevindt zich aan de zuidkant van de voormalige vuilstort Bavel-Dorst, die inmiddels is omgedoopt in het iets romantischer klinkende ‘Bavelse Berg’. Op het terrein komen drie gebouwen: een evenementencomplex, á 8.000 vierkante meter, een Decathlon en een vestiging van de uit België afkomstige bioscoopketen Kinepolis.

Directeur Henry Martens van MaVer sprak bij de aftrap de wens uit om het Evenementencomplex een bovenregionale uitstraling te geven. “Een internationale uitstraling die tot ver buiten West Brabant reikt.” De locatie, direct aan de A27 bij Breda, maakt het goed bereikbaar voor zowel bezoekers uit België als uit Nederland.  Martens zegt zich te richten op culturele en muzikale activiteiten, maar ook zeker op de zakelijke markt.

 

“Denk aan vak- en publieksbeurzen, congressen en vergaderingen. In de grote hal kunnen we rond de tienduizend mensen kwijt. De combinatie van de berg en de rest van het terrein, indoor en outdoor maakt het een unieke locatie. Er is al veel vraag naar, er hebben al evenementen geopteerd voor een juli 2015 – maar dat gaan we helaas niet halen.”

 

De verschillende ruimtes

In het complex komt een evenementenhal van 8000 vierkante meter. Tijdens een popconcert kan deze 10.000 – 12.000 bezoekers herbergen. De hal zal ca. 25 meter hoog zijn en heeft een optimale geluidsdichtheid en -kwaliteit. Niet alleen muziekevenementen kunnen hier landen, ook evenementen binnen de sectoren business & cultural hebben hier diverse mogelijkheden. Denk aan zakelijke als consumentenbeurzen, grootschalige congressen, theatershows én sportevenementen als bijv. een wielerbaan of paardensport. De invulling van de programmering zal komende maanden verder opgestart worden, zodat een programmering binnen alle facetten zal gaan ontstaan.

Eén van de meest centrale punten binnen het evenementencomplex is de foyer. Dit is de plaats waar bezoekers naar de verschillende functies van het complex kunnen, naar de juiste verdieping gaan en kunnen genieten van de horeca. Maar de foyer kan ook zelf als evenementenruimte dienen; voor productintroducties, kleinere events, netwerkborrels, afterparty’s, e.d.

Voor vergaderingen, congressen, bedrijfsfeesten, themafeesten, bruiloften komen er diverse congres-en vergaderzalen. Met name de koppeling tussen de evenementenhal voor een vakbeurs en de mogelijkheid om hier een congres aan te koppelen is volgens MaVer zeer gewild.

[Foto’s: MaSys | Équipe Amsterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.