Discover the finest spaces
Delen

Evenementenruimte in grafkelder Nieuwe Kerk?

In Delft wordt gewerkt aan een wel heel bijzondere evenementenlocatie: de grafkelder van de Nieuwe Kerk. Deels onder de eeuwen oude kerk en deels onder de tuin wordt een groot souterrain aangelegd.

Koninklijk Huis

De Nieuwe Kerk is een van de bekendste kerkgebouwen van Nederland, mede vanwege de grafkelder van het Koninklijk Huis die hier gevestigd is. Het gebouw wordt nu volledig gerestaureerd, en daarbij worden ook enkele aanpassingen gemaakt die de kerk klaar maken voor de toekomst. Een van de meest spectaculaire onderdelen van het restauratieprogramma is de aanleg van een groot souterrain.

[Maquette met linksonder het souterrain. Illustratie: Oudeennieuwekerkdelft.nl]

Meerdere zalen

Het souterrain moet gaan dienen als evenementenruimte met meerdere zalen. In de zuidbeuk komt een trap naar beneden. Via een gang die onder de kerkmuur doorloopt zijn de verschillende zalen te bereiken. De zalen zijn ook te combineren tot één grote ruimte.

De bouw ligt nu tijdelijk stil, omdat archeologen bezwaar hebben ingediend tegen het ruimen van de grafkelders. Voor het aanleggen van het souterrain moeten 2100 graven worden geruimd. De bouw van de nieuwe evenementenkelder heeft geen gevolgen voor de het familiegraf van de Oranjes.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.