Discover the finest spaces
Delen

Eerste Zandhotel ter wereld geopend in Nederland

Het allereerste Zandhotel ter wereld heeft haar deuren geopend en wel in Nederland. Het Zandsculpturen Festival Friesland in Sneek, dat zomers circa 50.000 bezoekers trekt, biedt tijdelijk de mogelijkheid om te logeren in een “magische wereld van zandsculpturen”. Het luxueuze onderkomen is geïnspireerd op de welbekende IJshotels in Zweden en Finland, waar men kan overnachten in een hotel gebouwd van ijs. Voor de Haagse Evenementenorganisator Global PowWow aanleiding om dit unieke concept ook in zand te ontwikkelen.

‘Zanderige’ uitdaging
“Zand heeft echter wel meer beperkingen dan ijs”, aldus directeur Alec Messchaert, “Ook zitten onze gasten er natuurlijk niet op te wachten om in een zanderig bed te slapen, en moet de badkamer uiteraard schoon en comfortabel zijn”. Er is dan ook gekozen voor een mooie combinatie van hoogwaardige voorzieningen, maar dan wel volledig in de stijl van zandsculpturen.

“Bedrock”
Het Zandhotel is verwerkt in een zandsculptuur van 8 meter hoog, dat het stadje “Bedrock” uit de Flintstones uitbeeldt. Dit in verband met het thema van het Festival dit jaar: Hollywood. Ook in de hotelkamer zelf staan zandsculpturen, en de zanderige muren en het zandplafond maken het geheel compleet.

“Dankzij een aantal sterke partners heeft het Zandhotel de luxe uitstraling gekregen die de initiatiefnemers voor ogen hadden.”

 

Luxueus logeren
Dankzij een aantal sterke partners heeft het Zandhotel uiteindelijk de luxe uitstraling gekregen die de initiatiefnemers voor ogen hadden. Projectleider Roy Walthaus, die de realisatie van het Zandhotel coördineerde, licht toe: “Het Zandhotel is voorzien van een luxe badkamer dankzij onze landelijke partner Sanisale, maar ook lokale ondernemingen zoals woonwinkel Ideetje, beddenspeciaalzaak Cuperus & Wijnhorst en Tapijthuis Sneek hebben ons initiatief enorm gesteund!”.

Internationale interesse
Voor de organisatie is de realisatie van dit eerste Zandhotel nu al een groot succes. “Er is al interesse vanuit diverse landen, en de ontwerpen voor Zandhotels in Engeland en Duitsland in 2015 liggen al op de tekentafel!” aldus Messchaert.

Het Zandhotel in Friesland is slechts tijdelijk via de Zandhotel website te reserveren van 3 tot 28 september 2014. Voor meer informatie over het Zandsculpturen Festival Friesland zie www.zandsculpturenfriesland.nl.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.