Discover the finest spaces
Delen

Eerste paal RAI Amtrium geslagen

Amsterdam RAI zet zich daarom al sinds 1893 in om verschillende werelden, mensen en markten bij elkaar te brengen. Het RAI complex is ingericht om zo flexibel mogelijk te zijn en alle mogelijke soorten evenementen te kunnen huisvesten. Dit zijn zowel evenementen die het hele complex beslaan als evenementen die een gedeelte van het gebouw gebruiken. Zeker in deze tijd is flexibiliteit van groot belang. Er is een groeiende behoefte aan locaties waar congresmogelijkheden gecombineerd kunnen worden met een beurs en/of een aantal vergaderzalen, voor break-out sessies of bijvoorbeeld een productpresentatie.

Nieuwbouw officieel van start
Met het slaan van de eerste paal is op dinsdag 4 februari 2014 de nieuwbouw van het RAI Amtrium officieel van start gegaan. Het nieuwe, flexibele en duurzame congres- vergader- en kantoorconcept aan de stadszijde van Amsterdam RAI sluit naadloos aan bij het huidige complex en geeft de RAI aan de Noordzijde  een nieuwe, moderne uitstraling. Op de parterre komt een ballroom van 550 m² die op te delen is in twee gelijke delen en een lounge van 676 m² die verbonden is met hal 4/5 en hal 1. Deze ruimtes zijn flexibel in te delen en door de ballroom en de lounges met elkaar te combineren ontstaat één grote ruimte. Op de eerste  verdieping komt een grote vergaderzaal van 108 vierkante meter die op te delen is in twee vergaderzalen van 35 en 36 vierkante meter en een ontvangstruimte.

Hoe uniek is het om groenten en kruiden te proeven tijdens lunch of diner die zo’n 50 meter bij u vandaan zijn geteeld?

 

Grote kas voor ‘city farming’
Hoe uniek is het om groenten en kruiden te proeven tijdens lunch of diner die zo’n 50 meter bij u vandaan zijn geteeld? Bij restaurant ROAST Amsterdam kunt u dit zelf beleven. Er wordt aan de zuidzijde van het Amtrium een verticale kas gebouwd. De groenten en kruiden die hier worden geteeld worden geleverd aan het restaurant dat in het laagbouwgedeelte van RAI Amtrium wordt gerealiseerd.

Duurzame bouw
Bij de nieuwbouw van Amsterdam RAI is gekozen om de meest duurzame technieken te gebruiken. Het ontwerp voor RAI Amtrium heeft dan ook een 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat (Excellent) behaald. Het certificaat  houdt onder meer in dat er voor de verwarming en koeling van het gebouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Het is de eerste keer dat een congrescentrum in Nederland langs deze duurzame meetlat is gelegd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.