Discover the finest spaces
Delen

Eerste locaties open in A’DAM Toren

A’DAM Toren, de langverwachte hotspot voor uitgaanscultuur en events aan het IJ in Amsterdam, is bijna voltooid. Op 14 mei openen in de toren de deuren The Loft, de meeting rooms, en van Madam: een brasserie style restaurant met adembenemend uitzicht. Aan het roer van de keuken staat chef-kok David Baxter.

Madam bevindt zich op de twintigste verdieping in de kroon van A’DAM Toren, de verticale stad met een observatiepunt, diverse restaurants, clubs, een hotel en ruimte voor toonaangevende bedrijven uit de creatieve- en muziekindustrie. De voormalige toren van Shell werd volledig gestript en opnieuw ingericht.

Madam2

[Restaurant Madam. Foto’s: Hans en Grietje]

Internationale service

De maaltijden van Madam zijn tijdloze klassiekers met een moderne twist. Culinair talent David Baxter neemt hierin het voortouw, een man die niet zonder zijn keuken kan. Hij maakte eerder als chef-kok furore bij het Amstel Hotel en Restaurant La Rive. “Ik leef om te koken”, aldus Baxter. “En ik kook om te leven”, voegt hij daar aan toe. Madam zet in op à la carte gerechten met Amsterdamse sfeer en internationale service. Verse seizoensproducten en pure smaak vormen hierin de basis.

Madam12[Impressie: De kroon op de toren]

Behalve kwalitatief eten is er ook speciale aandacht voor de sfeer en dynamiek bij Madam. “Ik ben ontzettend trots op het talent dat we hebben verzameld”, deelt executive chef Martijn van Roon. “Mensen van over de hele wereld zijn komen solliciteren.” Een opkomst die hij als aanmoediging en compliment ziet. De voormalig executive chef van DeLaMar is ooit begonnen als leerling bij Ron Blaauw en stuurt nu alle horeca van Madam, Moon en A’DAM Events aan.

Dinner meets dancing

Lunch en diner krijgen in de avond een staartje. Wanneer de zon verdwijnt, gaat het volume van de muziek omhoog – en transformeert Madam in een sfeervolle bar en nachtclub inclusief live entertainment acts. De muzikale invulling wordt verzorgd door een mix van gevestigd en opkomend DJ talent.

David Baxter[Chef-kok David Baxter. Foto: Madam]

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.