Discover the finest spaces
Delen

Een nieuwe parel voor Amsterdam: tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL heeft op 18 april haar deuren geopend. Gevestigd in de voormalige Ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek, is deze groene oase aan de rand van de stad een inspiratie en belevenis op culinair en artistiek gebied. Een thuisplek voor bewoners en bedrijven met mogelijkheden voor proeverijen, workshops, exposities, private dinners, (net)werken, zakelijke bijeenkomsten, trouwerijen en feestjes.

Renovatie
De afgelopen maanden is door de nieuwe eigenaar Stadsherstel hard gewerkt aan de renovatie van het pand. Samen met haar partners heeft zij ervoor gezorgd dat het pand, daterend uit 1911, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat kon worden teruggebracht. Alle originele details van het pand zijn weer te bewonderen, inclusief de karakteristieke serre.

Het ‘thuisgevoel’
Zet een voet over de drempel en u voelt direct de gastvrije sfeer, het ‘thuisgevoel’. tHUIS aan de AMSTEL legt relaties tussen consument en producent, tussen stad en platteland, tussen kunst en keuken, maar bovenal tussen mensen onderling. Laagdrempelig, authentiek en duurzaam.

Met hulp van Noun – Amsterdam voor inrichting, design en de wisselende exposities, biedt de oude woning een plek waar veel mensen zich direct welkom voelen.

 

Duurzaam ondernemen
‘Maatschappelijk verantwoord’ en ‘duurzaam’ zijn begrippen die vandaag de dag bij vrijwel iedereen bekend zijn. Ook tHUIS aan de AMSTEL draagt bij aan duurzaam ondernemen. Initiatiefnemer en eigenaar Katelijne van Wensen was als Senior Consultant op het gebied van verduurzaming van voedselketens en eerlijke handel, thuis in de wereld van ‘fair trade’. Het is dan ook niet vreemd dat dit de rode draad vormt binnen dit culinair concept. “Onze gerechten worden bereid met liefde voor het vak en met respect voor natuur en milieu. Wij vragen dit ook van onze leveranciers. Deze zijn geselecteerd op duurzaam en maatschappelijk verantwoord produceren. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk te werken met lokale producten van lokale ondernemers en maken wij veel zelf”, aldus Katelijne. Dit is ook duidelijk terug te zien op de wijnkaart. Deze is samengesteld in nauwe samenwerking met Résidence Wijnen. Een Nederlandse witte én rode wijn maakt de kaart compleet.

Producenten met een persoonlijk verhaal
Mede-eigenaar Eline van Gulik: ”tHUIS aan de AMSTEL werkt met veel plezier samen met de Résidence Wijnen en hun wijnboeren. Stuk voor stuk ondernemers die trots zijn op hun wijngaard en op hun product. Kleine producenten met een persoonlijk verhaal over de locatie, hun manier van produceren. Veel biologisch en bio-dynamisch”. En ook over het glaswerk is nagedacht. “Wij zijn ervan overtuigd dat een mooi wijnglas bijdraagt aan de beleving van onze gasten. Als eerste horecagelegenheid van Nederland serveren wij onze wijn in de O-serie van Riedel: pootloze glazen, die heerlijk in de hand liggen”.

De locatie
De ruim 450 vierkante meter tellende horecagelegenheid heeft 70 zitplaatsen binnen in het café gedeelte en ruim 100 zitplaatsen buiten. Het pand is ingericht met opvallende meubels, elk met een eigenzinnig karakter. Op zonnige dagen kunnen gasten vanaf het riante terras genieten van het prachtige uitzicht op de Amstel. tHUIS aan de AMSTEL is de nieuwe locatie voor een lekkere lunch, een (zakelijk) diner en natuurlijk een gezellige avond met vrienden. Maar ook wanneer u wilt werken met gebruik van de gratis wifi en gewoon een kopje koffie wilt drinken, bent u hier aan het goede adres.

Evenementen
Naast (eet)café is tHUIS aan de AMSTEL ook dé locatie voor uw evenement. Het pand is verdeeld in meerdere ruimtes, zo heeft het op de eerste en tweede verdieping een aantal private dining kamers, een atelier, een ruime zolder. Deze en de prachtige tuin kunnen worden verhuurd voor groepen variërend van 2 tot 100 personen. Praktische zaken tHUIS aan de AMSTEL is zeven dagen per week geopend, voor koffie, lunch, borrel en daghap. Het is gelegen aan de Korte Ouderkerkerdijk 45, in Amsterdam Oost. Reserveren is alleen mogelijk bij groepen groter dan zes, maar al moet u wachten op een tafeltje in dit knusse café, het is zeker de moeite waard!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.