Discover the finest spaces
Delen

Symbolisch startsein voor realisatie groen en openbaar Artisplein

Artis bestaat dit jaar 175 jaar. Tijdens het jubileumjaar gaat Artis door met haar grote vernieuwings- en transformatieproces. Op maandag 17 juni is het officiële startsein gegeven voor een belangrijk moment in de vernieuwingen van Artis, de realisatie van een groen, openbaar Artisplein én de herbestemming en restauratie van de daaraan gelegen rijksmonumenten de Ledenlokalen en het Groote Museum.

Een tijdcapsule als symbolisch startsein
Eberhard van der Laan (Burgemeester van Amsterdam), Elvira Sweet (gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Judith Lingeman (BankGiro Loterij) en Cees van ’t Veen (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) hebben vandaag in de Ledenlokalen symbolisch het startsein gegeven voor deze vernieuwingen. Dit deden zij door een tijdscapsule te vullen met souvenirs van dit moment opdat het latere generaties iets kan onthullen over de grote vernieuwingen in Artis na 175 jaar. Daarnaast heeft Artis-directeur Haig Balian samen met de founding partners van het Artisplein een stenen plaquette onthuld die onderdeel wordt van het Artisplein.

Verrijking aanbod
Het Artisplein wordt een groene ontmoetingsplek op de hoek van de Plantage Kerklaan en de Plantage Middenlaan, die een aanzienlijke verrijking van het culturele, educatieve en recreatieve aanbod van Amsterdam betekent. Aan het Artisplein liggen de rijksmonumenten de Ledenlokalen en het Groote Museum. In de Ledenlokalen komt ’s werelds eerste dierentuin van micro-organismen, de microZOO, een stadsbrasserie en een televisiestudio. Het Groote Museum, het sinds 1947 voor het publiek gesloten rijksmonument, wordt gerestaureerd. Artis bereidt hier een nieuw natuurmuseum voor gewijd aan de relatie natuur-mens. Daarmee krijgt Amsterdam zijn eerste natuurmuseum passend in deze tijd.

Liefde en zorg voor de natuur

 

Natura Artis Magistra is een stichting en een officieel erkend goed doel met het CBF-keurmerk en de culturele ANBI-status. Artis stimuleert liefde en zorg voor de natuur en wil uitgroeien tot het meest
toonaangevende instituut op dit gebied. In Artis leven meer dan 900 diersoorten, 200 bomensoorten en meer dan duizend plantensoorten en -variëteiten. Artis bestaat uit een historisch stadspark met 26 rijksmonumenten en een gemeentelijk monument. Dit jaar bestaat Artis 175 jaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.