Discover the finest spaces
Delen

Die Port van Cleve Amsterdam opent vernieuwd Grand Café Maximiliaan

Hotel Die Port van Cleve in Amsterdam heeft weer een entree die gezien mag worden. In het eerste weekend van maart opende het hotel het vernieuwde Grand Café, Maximiliaan.

Oudere Amsterdammers kennen het restaurant van Die Port van Cleve als De Poort. Een populaire horeca-gelegenheid op een unieke plek in centrum Amsterdam, bekend om de ‘genummerde biefstukken’. Maar door achterstallig onderhoud – al zestien jaar was er niets meer aan het interieur gedaan – was het restaurant en daarmee de entree van het hotel versleten.

“Een eens populaire horeca-gelegenheid op een unieke plek in centrum Amsterdam”

 

Nieuwe nostalgie

Met een fikse restyling en de nieuwe naam richt Die Port van Cleve de blik weer naar buiten toe. De aankleding en kleuren van brasserie Maximiliaan passen in de huidige trend van ‘neo-nostalgia’. Veel retrotinten, een zwart-wit geblokte tegelvloer, gebloemd behang, maar alles in een aangenaam hedendaagse stijl.

 

Blik naar buiten

Binnen in Maximiliaan is dus genoeg te zien, maar ook door de grote ramen naar buiten kijken waar het verkeer langs de achterkant van de Dam snelt, is een feest. Maximiliaan heeft een schitterend uitzicht op de minder vaak gefotografeerde zijden van het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk.

“Veel oranjetinten, een zwart-wit geblokte tegelvloer, gebloemd behang, maar alles in een frisse hedendaagse stijl”

 

Eerder knapte eigenaar Aeon Plaza Hotels ook al het naastgelegen café De Blauwe Parade op. De volgende stap is een renovatie van de gangen en kamers in het hotel, waaronder ook de Regentenzaal die kan worden gehuurd voor zakelijke bijeenkomsten.

 

[Foto’s: Aeon Plaza Hotels | Die Port van Cleve]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.