Discover the finest spaces
Delen

De Kube in Nijmegen nieuwe tijdelijke evenementenlocatie

Het leegstaande magazijn van de voormalige Honigfabriek in Nijmegen wordt omgebouwd tot een nieuwe evenementenlocatie: De Kube. Dat vertelt Miquel Penso van het bedrijf Layhgo, die de exploitatie van de nieuwe locatie zal verzorgen.

Tijdelijke hotspot

Layhgo is een decorbouwbedrijf voor grote evenementen en festivals. Bij de zoektocht naar een nieuwe werkplaats kwamen de ondernemers bij het magazijn op het Honigcomplex terecht – het voormalige fabrieksterrein van Honig, direct gelegen aan de Waal, dat tot 2021 als tijdelijke hotspot plaats biedt aan jonge creatieve ondernemers.

“Naast onze decorbouw activiteiten zullen wij de organisatie van evenementen en feesten in de hal gaan faciliteren.”

 

“De gemeente Nijmegen wilde dat het magazijn gebruikt wordt voor evenementen en feesten, en als decorbouwer is dat iets wat wij makkelijk kunnen faciliteren”, legt Penso uit. “Naast onze decorbouw activiteiten zullen wij de organisatie van evenementen en feesten in de hal gaan faciliteren.”

 

Breed publiek

De bedoeling is dat er tot zes keer per jaar grote dancefeesten worden georganiseerd, en daarnaast een verscheidenheid van evenementen. “We willen de locatie verhuren onder de aandacht brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Denk naast dancefeesten bijvoorbeeld aan klassieke concerten of theater, maar ook aan congressen en beurzen.”

De Kube, zoals de nieuwe evenementenlocatie gaat heten, krijgt drie zalen en biedt plaats aan 3.300 man. Op het terrein rondom het gebouw kunnen ze nog eens 7000 personen kwijt, waardoor op de locatie in totaal 10.000 personen terecht kunnen. Het eerste evenement staat al gepland op 18 april 2015.

[Foto’s: Layhgo]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.