Discover the finest spaces
Delen

De Kruidfabriek: een nieuwe kruidige keuken!

Groen en ‘wilde’ kruiden zijn verspreid door de hele ruimte

In een voormalige kruitfabriek geeft chef-kok Peter Lute een high-end cuisine nieuwe pit; verser, rauwer en gewaagder. De Kruidfabriek! Geen d/t-fout, want in het pand waar Lute 14 jaar lang zijn basis legde, spelen vanaf september kruiden in zowel gerechten als interieur de hoofdrol. In een kas vol verse groenten en een bar overwoekerd door botanica groeit Lute’s nieuwe verhaal.

de kruidfabriek amstelveen

de kruidfabriek amstelveen

de kruidfabriek amstelveen

De Kruidfabriek serveert creatieve gerechten met een rauwe elegantie. Pure, lokale producten krijgen diepgang door subtiele kruiden en specerijen uit eigen tuin en kas. De keuken laat zich prikkelen door zijn omgeving. De Kruidfabriek werkt daarom zoveel mogelijk met producten van Nederlandse bodem. Peter Luteis van mening dat het nodig is bewuster om te gaan met onze omgeving. Deze visie en de kas van het restaurant inspireerde hem om de vegetarische keuken extra aandacht te geven. Vrij van trends, maar gebaseerd op bijzondere kruiden en een lokale – en dus duurzame – basis. Onder het glas zal hij naast de bijzondere vis- en vleesgerechten óók een exclusief groentemenu presenteren. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is het bloeiende groen van de kas het decor voor de vegetarische ervaring van De Kruidfabriek.

De chef

Om deze visie vorm te geven krijgt chef Tim Buis de dagelijkse leiding over de keuken. Peter Lute heeft bewust gekozen om zijn voormalig souschef op te voorgrond te laten treden: “Hij is zó gepassioneerd. Ik ben natuurlijk nauw betrokken met de creatie van de gerechten, maar Tim is nu écht de chef. Ik heb ook echt de behoefte om anderen een podium te geven op dit punt in mijn carrière.” Het Chefs Menu zal bestaan uit 4-, 5- of 6-gangen, gecombineerd met een kaart van  bij- en hoofdgerechten. Hiermee geeft De Kruidfabriek een breed publiek de kans om kennis te maken met hoogstaande gerechten en krijgen ze de kans om een persoonlijk culinair verhaal te delen.

de kruidfabriek amstelveen.

Het interieur van De Kruidfabriek

Naast het menu pakt De Kruidfabriek ook de inrichting anders aan dan gevestigde high-end restaurants: “We begonnen ons restaurant als een soort tegengas tegen de sterrenzaken. Niet uit rancune, maar we wilden het relaxter aanpakken, en vooral échter en stoerder.” Dit vertaalt zich nu nog meer in de inrichting dan voorheen. Groen en ‘wilde’ kruiden zijn verspreid door de hele ruimte; zelfs de bartender plukt ingrediënten voor het cocktailmenu direct vers van de plant. Het traditionele tafellinnen is verdwenen. De lichte eikenhouten tafels, grijstinten en stalen accenten geven een subtiele industriële look en de kleinere entree creëert een rauwe maar warme intimiteit.

Lute’s nieuwe start

Wat Peter en Marieke Lute 14 jaar lang hebben neergezet in Ouderkerk aan de Amstel stond als een huis, maar de chef wil niet stilstaan: “Het is natuurlijk best gek om na 14 jaar succesvol te zijn opeens te zeggen ‘we gaan alles anders doen’, maar we willen altijd energie voelen van zowel onze gasten als van ons team. Het gevoel van een veilige gevestigde orde vinden we heel benauwend.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.