Discover the finest spaces
Delen

De Hallen Amsterdam: dé nieuwe bruisende plek van Amsterdam?

De Hallen Amsterdam, de oude tramremise aan de Tollensstraat en het Bellamyplein hebben een nieuwe bestemming gekregen. De eerste huurders, waaronder Hotel de Hallen, hebben inmiddels hun deuren geopend. Het complex, dat op de lijst van beschermde rijksmonumenten staat en waarvan het behoud van primair belang is, vroeg al lange tijd om een nieuw leven. Na jarenlang plannen maken en onderhandelen met stadsdeel West, bewoners en ondernemers uit de buurt, kon architectenburo van Stigt beeginnen met de grootschalige verbouwing.

Kloppend hart
Het doel was dat De Hallen weer het kloppend hart van de buurt zou worden, als centrum voor media, cultuur, mode en ambachten, met daarbinnen ruimte voor kleinschalige werkgelegenheid. De TROM, de stichting die de Hallen ontwikkelt, werkt vanuit een niet winstbeogende beheerorganisatie. De wens  is dat De Hallen Amsterdam een bruisende plek wordt, niet alleen voor de mensen uit de 19de eeuwse Kinkerbuurt, maar voor iedereen.

Hotel de Hallen geopend
Het eerste deel van De Hallen is begin april 2014 opgeleverd. De passage en vier huurders; de Bibliotheek met lees/koffiecorner Belcampo ‘de huiskamer van de buurt’, Galerie Beeldend Gesproken en Fietsenmakerij Recycle zijn inmiddels geopend. Ook heeft op 25 april Hotel de Hallen haar deuren geopend. Dit unieke, industriële hotel biedt samen met restaurant Burgers&Balls veel mogelijkheden om naast een overnachting ook te ontbijten, lunchen, dineren en borrelen in de vijf meter hoge barruimte.

Met mooi weer is ook het grote terras aan de voorzijde van het hotel geopend.

 

Local Goods Weekend
In de passage heeft de eerste Local Goods Weekend Market plaatsgevonden. Een drukbezochte markt waar louter producten aangeboden worden die in Amsterdam zijn ontworpen en gemaakt. In de loop van dit jaar openen de volgende bedrijven haar deuren: De filmhallen, De Hallen Studio’s, Horeca in de Hallen, Kinki Lab, House of denim, Wereldkids, Eenmedia, Ambachtenhal en Grand & Johnson.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.