Discover the finest spaces
Delen

Cristofori Dining Amsterdam: exclusieve hotspot voor privé diners

‘Het is eigenlijk één grote Chef’s Table’

Besloten dineren in het hart van de Amsterdamse grachtengordel: Cristofori Dining is dé private dining locatie van het moment. De Cristofori Concertzaal met haar hoge plafonds, grote boogramen en het licht dat via de dakramen binnenvalt is de locatie bij uitstek om gasten te verwennen met een mooi diner!

The Cristofori Dining is een samenwerking tussen conceptcateraar De Artiesten en The Playing Circle, eigenaar van de locatie en verantwoordelijk voor bijeenkomsten overdag. “Onze eigen locatie TOBACCO Theater is, in alle bescheidenheid, een enorm succes”, vertelt Erik van Wilsum namens De Artiesten. “Prachtige events en een vast klantenbestand dat met ons een relatie aan wil gaan – ook buiten de deuren van TOBACCO Theater.”

Cristofori-locatie-0925

Cristofori-locatie-0951

Cristofori-menu-0968

Nieuw pareltje

“We gebruiken ons netwerk en ervaring graag om ook van andere pareltjes, waar we altijd op zoek naar zijn, een succes te maken. Het theaterbloed kruipt ook waar het soms niet kan… Vandaar dat we contact opnamen met The Playing Circle. Een club die net als wij staat voor de hoogste kwaliteit en een bijzondere beleving. Zij hebben een prachtige locatie die ze overdag verhuren voor vergaderingen en wij waren op zoek naar een nieuw pareltje in Amsterdam. Onze kernwaarden sloten naadloos aan bij die van Playing Circle. We waren dan ook snel hele goede vriendjes.”

Eigen restaurant

De Cristofori Concertzaal is een begrip in Amsterdam. Onder leiding van architect Hubert Crijns is de oude concertzaal omgebouwd tot een ruimtelijke loft met een eigentijdse uitstraling. “Een uniek loft dat ook enorm goed bij ons past qua details, sfeer, én waar onze gasten kunnen dineren op het niveau – Bib Gourmand en Michelin – waarop wij koken.”

‘In de grote, hoge ruimte valt een prachtig licht binnen door de authentieke boogramen die deels ook open kunnen. En ’s avonds zie je de duizenden lichtjes van  heel Amsterdam. Adembenemend en als een sprookje!’

Cristofori-locatie-1348

Met deze nieuwe locatie springt De Artiesten in een niche op de Amsterdamse dining markt. “Ga eens in Amsterdam op zoek naar een locatie waar je vanaf dertig personen kunt eten én waar je wordt meegenomen in de boodschap die je wilt uitstralen”, legt Van Wilsum uit. “Kiezen uit standaard menu’s zal niet gebeuren; we gaan met je de brainstorm in: hoe zie jij het diner en wat wil je anders dan anders? Waarom wil je dat, en vooral: waarmee gaan we dat vertalen op, naast en boven de tafel. En onder de tafel? Ja, ook daar! We creëren jouw eigen restaurantje, om het zo maar te zeggen. Je bent baas in eigen thuis.”

Duizenden lichtjes

De Cristofori Concertzaal ligt op de bovenste verdieping, bereikbaar met de lift, in een prachtig monumentaal gebouw aan de Prinsengracht in Amsterdam. Niet voor niets was Van Wilsum direct enthousiast over deze locatie: “Het is een heel mooi historisch pand, dat door de mensen van The Playing Circle prachtig is gerestyled en een heel eigentijdse uitstraling heeft gekregen. In de grote, hoge ruimte valt een prachtig licht binnen door de authentieke boogramen die deels ook open kunnen. Door de ramen kijk je over heel Amsterdam heen. Een uitzicht, daar word je gek van. En ’s avonds zie je de duizenden lichtjes van  heel Amsterdam. Adembenemend en als een sprookje!”

Cristofori-locatie-1239

Cristofori Dining is een heel speciale manier van dineren: het is alsof je in de eigen huiskamer zit. de chef-kok staat in de open keuken te koken. “Het is niet zo dat hij ergens weggestopt in een hoekje zijn best zit te doen; je staat een wijntje met hem te drinken. Het is eigenlijk één grote chef’s table.”

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.