Discover the finest spaces
Delen

Corendon opent grootste hotel van de Benelux in Amsterdam

Iedereen die wel eens over de A4 langs Schiphol rijdt, kent het oude Sony pand in Badhoevendorp. Corendon Hotels & Resorts heeft het pand omgetoverd tot Corendon Village Hotel Amsterdam, een modern viersterren hotel. Het hotel beschikt ook over een groot Meeting & Conference centrum.

Het hotel is met 680 kamers en appartementen verdeeld over drie gebouwen  het het grootste hotel van de Benelux geworden. In juni worden de eerste gasten verwelkomd. Het Corendon Village Hotel heeft straks ook de beschikking over elf zalen voor conferenties, vergaderingen en andere bijeenkomsten, uiteraard voorzien van de nieuwste technologie. De zalen kunnen worden samengevoegd zodat er ruimte is voor 400 tot 600 personen. De zalen zijn vernoemd naar beroemde Nederlandse schilders.

Oprichter Atilay Uslu is dan ook blij met deze prestatie: “Wij zijn ontzettend trots dat we dit op zo’n korte termijn hebben kunnen realiseren. Met een vrij kleine investering hebben wij dit viersterren plus hotel met 680 kamers kunnen ontwikkelen. In september openen we het hotel officieel, want dan zijn ook alle aanvullende faciliteiten klaar. Eind dit jaar verwachten we overigens ook nog een Boeing 747 in de tuin.”

Die Boeing wordt nog wel een dingetje, om het gevaarte op zijn plek te krijgen, moet deze over de snelweg getakeld worden. Het plan is om in het vliegtuig -dat in de kleuren van Corendon geschilderd wordt- een museum te realiseren.

Indeling

De drie gebouwen van Corendon Village Hotel Amsterdam zijn omgeven door een groene tuin. Het acht verdiepingen hoge Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel waar alle faciliteiten samenkomen. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een Meeting & Conference centrum, diverse restaurants & bars en een groot aanbod aan vrijetijdsfaciliteiten, zoals een bioscoop, een SPA en een zwembad van 26 meter dat zowel als binnen-of buitenbad kan dienen.

Naast het Meeting & Conference centrum biedt Corendon ook kantoorruimtes die voor een langere periode gehuurd kunnen worden.

Het vijf verdiepingen tellende gebouw Apartment beschikt over 298 residentiële service-appartementen. In de volledig ingericht appartementen worden ook hotelservices aangeboden, zoals housekeeping service.

Het derde gebouw Urban ademt een internationale sfeer. Het moderne ontbijtrestaurant en 175 kamers en suites worden industrieel ingericht. In het Urban restaurant wordt exclusief voor gasten van Urban ‘s morgens een ontbijtbuffet geserveerd. In de avond is er een à-la-cartemenu.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.