Discover the finest spaces
Delen

COMM Den Haag toont resultaat vernieuwing

De nieuwste evenementenlocatie van Den Haag is nu echt geopend. COMM, voorheen bekend als het Museum voor Communicatie, opende in het eerste weekend van november officieel haar deuren. Na de grote verbouwing is COMM een totaal nieuwe locatie, waarin alles draait om de impact van communicatie.  

De ambitie is groot bij COMM. Het museum, dat in 1929 opende onder de naam ‘Het Nederlandsche Postmuseum’, toonde in het verleden vooral de werking van historische communicatiemiddelen. Met de jaren verouderden het gebouw en de faciliteiten totdat het grote publiek het museum de rug toekeerde. Het museum is nu heropend met een totaal nieuwe opzet. Conceptmatig stapt COMM helemaal af van de standaard museumindeling. Het museum laat de bezoeker ‘de impact van communicatie’ ervaren.

Alles draait om communicatie

Maar COMM Den Haag is veel meer dan een museum alleen. Het gebouw bestaat uit drie gedeelten: het museum, de club en de zakelijke evenementenlocatie. Alle drie hebben ze een even belangrijke functie. Voor de zakelijke bezoeker werd een geheel nieuw concept ontwikkeld. Daarbij werd voor een museum ongebruikelijk veel zorg besteed aan de mogelijkheden voor meetings en events. Van unieke ruimtes als the Newsroom en the Webinar Room, tot de fraaie Club en de Eventzaal; in COMM draait alles om communicatie en de invloed daarvan op ons leven.

Naast de event ruimten en het museum brengt de locatie ook op een andere manier kennis, met COMM Live. Elke woensdagavond kun je hier je kennis vergroten en je nieuwsgierigheid bevredigen. Met presentaties of lezingen van gastsprekers uit de communicatiewereld, discussies over actuele onderwerpen of talkshows met verrassende gasten, speelt COMM een verbindende factor en biedt het verdieping.

Relevant thema

Met de nieuwe opzet heeft COMM Den Haag een heel relevant thema te pakken, vertelt directeur Tobias Walraven. “We willen hier minimaal 100.000 bezoekers per jaar kunnen verwelkomen.” Het eerste weekend deed het museum het gelijk goed. “Het aantal bezoekers overtrof gelijk onze verwachtingen. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag kwamen er honderden bezoekers naar het museum. Ook de vrij toegankelijke begane grond met de museumshop, werkplekken en het café konden rekenen op de warme belangstelling van het publiek.”

Sarah-Jane Earle, coördinator presentatie en educatie van COMM: “Die bezoekersaantallen zijn natuurlijk prachtig; we hebben daar hard voor gewerkt. Wat ons alleen nog het meest treft, is dat we van bezoekers horen hoe mooi ze het pand vinden en dat ze aan het denken worden gezet over onderwerpen als het gebruik van je smartphone, digitaal pesten of privacy. Daar doen we het toch voor.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.