Discover the finest spaces
Delen

Coming soon: baanbrekende concepten in nieuwe ‘lifestyle venue’

In samenwerking met Present Plus wordt tevens één van Europa’s grootste ‘art curtains’, een permanente interactieve videokunstinstallatie, gelanceerd.  Eind deze zomer zal 5&33 haar deuren in Amsterdam openen. 5&33 is een nieuwe lifestyle venue, waarin zich een modern restaurant bevindt met een keuken die de gehele dag open is, een ruime bar en een multifunctionele, publieke en voor iedereen toegankelijke gallery. Prominent aanwezig in 5&33 is een van Europa’s grootste, permanente, interactieve kunstinstallaties. Dit unieke object is gecreëerd in samenwerking met Present Plus, de innovatieve ontwerp- en filmstudio, die vooral bekendheid geniet door We Transfer, een platform om bestanden te delen.

Shared dining
De keuken van 5&33 is de gehele dag open en is geïnspireerd door het shared dining concept. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de grote verscheidenheid die de Mediterrane regio biedt. In de bar van 5&33 worden veel verschillende soorten cocktails geschonken, alsook zorgvuldig geselecteerde ambachtelijke bieren, verschillende wijnen – waaronder veel van onafhankelijke wijnproducenten – en een select aantal sterke dranken. Op verschillende avonden in de week zullen gast-dj’s tracks draaien op de in de bar aanwezige dj booth.

Midden in het pand projecteert het interactieve art curtain – van 12 meter breed en 6 meter hoog – op maat gemaakte videokunst, die vanuit de gehele ruimte te zien is.

 

5&33 happenings
5&33 biedt een breed en selectief kunst- en cultuur aanbod. Tevens worden er regelmatig filmavonden georganiseerd, alsook pop-up evenementen, kunstinstallaties, proeverijen en andere sociale evenementen. In de gallery zullen het hele jaar door exposities worden gehouden en de flexibele, multifunctionele ruimte kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Een 5&33-blog met insider nieuws, artikelen over kunst en cultuur, een overzicht met evenementen en een kalender met 5&33 happenings, geeft volgers toegang tot sneak previews van proefsessies, kunstevenementen, speciale uitnodigingen en nog veel meer.

Opvallende, visuele kunstinstallatie
Midden in het pand van 5&33 projecteert het baanbrekende interactieve art curtain – van 12 meter breed en 6 meter hoog – op maat gemaakte videokunst, die vanuit de gehele ruimte te zien is. Deze steeds veranderende, opvallende, visuele kunstinstallatie biedt kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland een uniek platform om hun werk te exposeren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.