Discover the finest spaces
Delen

Circulair The Student Hotel geopend in hartje Delft

De populaire hotelketen The Student Hotel heeft er sinds kort een nieuwe vestiging bij in Delft. Het indrukwekkende hotel heeft maar liefst tien verdiepingen en 350 kamers. Ook zijn er een aantal vergader- en conferentieruimten, werkplekken en restaurant The Commons. Het afgelopen anderhalf jaar werd er flink gewerkt aan het gebouw dat is ontworpen door KCAP Architects & P. Het resultaat is kleurrijk en modern.

De inrichting van dit vijftiende hotel is helemaal gedaan door designstudio The Invisible Party die zoveel mogelijk circulaire materialen heeft gebruikt. Zo is het meubilair circulair ontwikkeld en zijn alle schroeven en bouten gemakkelijk te verwijderen zodat het klaar is voor recycling. Daarnaast zijn sommige stoelen gemaakt van oude jeans en kun je vintage meubelen en items tegenkomen die eerst dienstdeden in een andere vestiging van The Student Hotel. Ook zijn gerecyclede plastic melkdoppen gebruikt voor delen van de barbekleding in restaurant The Commons, is het gebruik van lijm vermeden en zijn alle muren voorzien van verf op waterbasis.

The Student Hotel Delft

Het nieuwe The Student Hotel Delft heeft verschillende mogelijkheden voor meetings. Zo kun je bijvoorbeeld een werkplek gebruiken van TSH Collab. Dit zijn meeting pods waarin je kunt werken of een privégesprek kan voeren. Grappig weetje: de muren in de pods zijn bedekt met vilt van gerecyclede Efteling kostuums. Verder zijn er conferentiefaciliteiten aanwezig voor bijvoorbeeld presentaties en trainingen. Restaurant The Commons leent zich ook goed voor een informele meeting of zakelijk diner. Door de industriële kroonluchters, planten en kamerbrede banket banken, zijn er veel verschillende zithoeken en plekken gecreëerd waar je intiem kan tafelen. Het hart van The Commons is de vijftien meter lange cocktailbar die tevens dienst doet als open keuken.

In het ontwerp van The Student Hotel Delft zit ook een aantal milieuvriendelijke aspecten. Zo wordt er nergens in het gebouw gas gebruikt, zit er een warmte- en koudeopslag in de bodem en staan op het gehele dak zonnepanelen. Ook zit er ‘aanwezigheidstechnologie’ in de kamers zodat daar niet onnodig de verwarming of het licht aan staat. Verder wil The Student Hotel een fietsdeelconcept invoeren waardoor iedereen altijd gebruik kan maken van een fiets, maar er geen overschot aan fietsen ontstaat.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.