Discover the finest spaces
Delen

‘C’ is de permanente opvolger van BAUT in Amsterdam

BAUT is terug! Alleen dit keer permanent, met een nieuwe naam, en met een concept dat nieuw is voor Nederland… Op dezelfde plek waar chef-kok Michiel van der Eerde ooit het tijdelijke restaurant BAUT begon, keert hij nu terug met Restaurant C. Het restaurant opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam en heeft net als BAUT en BAUTZUID een aparte ruimte voor events.

In C draait het om graden Celsius. C staat voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden met mooie ‘kleine’ gerechten. Het gaat niet alleen om het product zelf, maar vooral om de bereidingswijze. C geeft nog meer aandacht aan verschillende garingen, waardoor gerechten in smaak en textuur ‘spot on’ zijn. “Denk aan een stukje zalm dat 40 minuten lang op 39 graden wordt gegaard. Naast de smaakbeleving heeft het een structuur die je nooit meer vergeet. Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product verandert compleet bij bereiding op verschillende temperaturen.”

Events

C bestaat uit twee verdiepingen, het restaurant op de begane grond en Boven C op de eerste verdieping.  Boven C heeft een eigen bar en een grote ruimte, met een capaciteit van 150 personen, die helemaal customized kan worden en geschikt is voor verschillende events. Van intieme gelegenheden zoals private dinings tot maatwerk voor grotere groepen zoals feesten, bruiloften, vergaderingen of walking dinners.

In het restaurant, als kloppend hart van C, bevindt zich de grote open keuken. Geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon in Londen, zorgt dit voor een unieke ervaring: aan de keukenbar eten en het culinaire spektakel beleven.

Permanent

De bar is een ware eye catcher, gemaakt van messing, staal, hout en recycled leer. Ervaren bartenders creëren heerlijke drankjes en geweldige cocktails. Cocktails spelen een belangrijke rol in C, ook in het restaurant. Bij de menu’s kunnen op advies passende cocktails geserveerd worden.

In 2012 opende Van der Eerde het pop-up restaurant BAUT op dezelfde locatie. Door het enorme succes kwam er een vervolg met BAUTZUID op het Stadionplein, en ook dit was een hit. Nu is Van der Eerde klaar voor een nieuw en permanent concept. “Nu ben ik toe aan iets vasts en gaan we een stap verder met C. Samen met mijn broer Lucas keer ik terug naar de locatie waar het allemaal begon, de Wibautstraat 125.”

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.