Discover the finest spaces
Delen

Buitenwerkplaats opent Kookstudio in herbouwde Stal

De Buitenwerkplaats Amsterdam voegt een nieuw gebouw aan de locatie toe. Op 28 maart viert de locatie de opening van de Kookstudio, de nieuwe vaste werkplek van kok en gastvrouw Saskia Strawford-Stolk. “Samen eten is de brandstof voor het brein. De sfeer aan tafel is een optelsom van een bijzondere locatie, goed gezelschap en smaakvolle gerechten in een kleurige compositie.”

De Kookstudio van Saskia is het hart van het bijzondere gebouw ‘De Stal’, op het erf van de Buitenwerkplaats. De Stal, waar voorheen stieren en paarden stonden, is ontworpen en geheel naar de laatste inzichten van duurzaam bouwen herbouwd. Naast de kookstudio is er een eetkamer, waar de gasten van de Buitenwerkplaats voortaan kunnen lunchen en dineren. Of, nog leuker, zegt Maud Aarts namens de Buitenwerkplaats: “je kan in de nieuwe Kookstudio aansluitend een culinaire workshop doen. Saskia is echt een ster in het enthousiasmeren van mensen over het bereiden van eten.”

“Kijk eens”, wijst Saskia naar de ruime raampartijen van de keuken in de Stal. “Dit is toch een schilderij dat elk uur van de dag verandert.”

OPEN DAG KOOKSTUDIO (2)

De geur van het seizoen

In de Kookstudio heerst de geur van het seizoen. “Mijn inspiratiebron is onze eigen moestuin op het terrein: fruit en groenten van het seizoen. En dit deel van Laag Holland met z’n agrarische cultuur biedt eerste klas biologische streekproducten.” Saskia weet precies wat er in de polders te koop is, dus haar gedekte tafel is een plateau van heerlijke gerechten.

Het comfortabele interieur is prachtig afgewerkt met natuurlijke bouwmaterialen. Het belangrijkste uitgangspunt bij de bouw was de relatie tot het polderlandschap. “Kijk eens”, wijst Saskia naar de ruime raampartijen van de keuken in de Stal. “Dit is toch een schilderij dat elk uur van de dag verandert.” Het uitzicht vanuit de Kookstudio en woonkamer is imposant: weids landschap en de beroemde Hollandse luchten.

eetkamer2a-01_resized

eetkamer3-01_resized (2)

De Buitenwerkplaats is een landelijke locatie met inspirerende ruimten voor bijeenkomsten en projecten. Maud Aarts: “Er zitten meerdere schrijvers, onderzoekers en ontwerpers aan hun eigen project te werken. Op werkdagen komen bedrijven, scholen en instellingen hier vergaderen, of een workshop doen. Heerlijk toch, als je na een intensieve dag samen kan natafelen? Een gouden combinatie!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.