Discover the finest spaces
Delen

Brand new: Wildlands Adventure Zoo Emmen

Door de beurs Event 16 hebben velen het gemist, maar in het noorden van het land is een bijzondere nieuwe locatie geopend. Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een gloednieuw dierenpark, dat op 25 maart haar deuren opende voor het publiek. GreaterVenues was aanwezig bij de opening van dit ‘dierenpark van de toekomst’.

Wildlands Adventure Zoo is de opvolger van Dierenpark Emmen, op een nieuwe plek en met een vernieuwd concept. Hoewel het belangrijkste gebouw voor evenementen nog niet gereed is – het Atlas Theater bij de ingang van het park opent pas najaar 2016 haar deuren – zijn de publieksattracties al helemaal in gebruik. Precies volgens plan, vertelt directeur Frankwin van Beers. “Binnen budget, en boven kwaliteit. We hebben voor we begonnen heel veel schetstekeningen gemaakt, daar kunnen we nu de foto’s naastleggen. En dan is de foto gewoon mooier dan hoe we het ons hadden voorgesteld. Dat gebeurt niet zo vaak!”

NOR-Poolstation

Vooruitstrevend

Het voormalige Dierenpark Emmen is volledig gesloopt, en opnieuw opgebouwd buiten het centrum. Een uitgelezen kans om het hele concept onder de loep te nemen – wat het bedrijf dan ook gedaan heeft, vertelt Van Beers. “In Nederland zijn ontzettend veel dierentuinen met een hoogwaardig product. Willen wij mensen naar het noorden krijgen, naar ¬†Wildlands, dan zullen we weer vooruitstrevend moeten zijn.”

Dierenwelzijn

Ooit was Dierenpark Emmen dat: vooruitstrevend. Al in de jaren zeventig werden de hekken weggehaald en werden verschillende dieren gecombineerd op een savanne. “We zagen dat heel Nederland, daarna Duitsland en de rest van de wereld naar Emmen keek. Hoe doen ze dat daar? Eigenlijk doen we nu weer exact hetzelfde. Net als toen richten we ons op gastheerschap, kwaliteit en dierenwelzijn.”

Wildlands theater nieuw

Voordeel van de bouw van een gloednieuw dierenpark, is dat het gebouwd kon worden met de wetenschap van deze tijd en naar de huidige normen van dierenwelzijn. “We zijn inmiddels getoetst en hebben het grootste compliment gekregen op gebied van dierenwelzijn: we zijn state of the art. En dat is ook zo. Wij praten niet eens meer over dierenverblijven, maar over dierengebieden. We hebben op dit moment het allermooiste ijsberengebied / verblijf ter wereld.”

Verhaallijn

Opvallend in Wildlands is dat er in het hele park geen kooi te vinden is. De dieren lopen rond in grote ‘zones’, weliswaar middels natuurlijk ogende afscheidingen op veilige afstand van de bezoeker. Zo lopen de olifanten vrij rond in een groot gebied dat verspreid ligt over een jungle en een savanne.

Van Beers: “Je wilt niet pionieren, maar voortbouwen op een beproefd concept. We hebben een themapark gebouwd waarin een verhaallijn centraal staat. Op basis van die verhaallijn hebben we bedacht welke diersoorten, welk entertainment en welke attracties daarbij passen. Daarnaast hebben we goed nagedacht over wat we de bezoeker willen meegeven: hoe wij als mensen moeten omgaan met dieren. Daarom gaat duurzaamheid bij ons voor alles en zijn wij volledig CO2-neutraal.”

Meetings en events

Momenteel wordt hard gewerkt aan de oplevering van Theater- en Congrescentrum Atlas Theater. Hier komen twee zalen: een grote schouwburgzaal met ruim 800 stoelen en een multifunctionele kleine zaal met 300 zitplaatsen of 1.000 staplaatsen. Naast de grote en de kleine zaal met multifunctionele foyers beschikt het Theater en Congrescentrum over een theatercafé, theaterrestaurant, artiestenfoyer, themarestaurant, multifunctionele kleedkamers en 7 aanvullende congreszalen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.