Discover the finest spaces
Delen

Brand New: Postillion Hotel Amsterdam

Postillion Hotel Amsterdam is eindelijk compleet! Deze week ontving het hotel de eerste gasten, vlak naast het Postillion Convention Centre Amsterdam dat al in 2016 haar deuren opende in een oude kauwgomballenfabriek. Met 13 nieuwe vergaderzalen – wat in combinatie met de 17 zalen in het convention centre een capaciteit oplevert tot 2000 personen – en innovaties als spraakgestuurde hotelkamers neemt het hotel een onderscheidende positie in binnen Postillion én op de Amsterdamse hotel- en congresmarkt.

Het werd al lang geleden aangekondigd, dat de opening van het nieuwe Postillion Hotel Amsterdam zou plaatsvinden op 5 november 2018. Toch is het bijzonder dat het ook echt is gelukt; het komt vaker niet dan wel voor in de horeca dat een van tevoren aangekondigde openingsdatum wordt gehaald. “Het allereerste nieuwbouw hotel van Postillion Hotels is een droom die uitkomt”, vertelt Erik Jan Ginjaar, algemeen directeur van de Nederlandse hotelketen. “Dit hotel heeft alles wat een Postillion Hotel tot een Postillion Hotel maakt: vergaderen, congresseren en overnachten, en dan ook nog eens met innovatieve oplossingen zoals spraakgestuurde kamers. Postillion Hotels is altijd op zoek naar innovatie en mogelijkheden om het gemak en comfort van haar gasten te vergroten. Met deze technologie hebben we hier weer een mooie stap in gemaakt.”

Spraakbesturing

De hotelkamers zijn uitgerust met een speciaal voor het hotel ontwikkelde spraakbediening waarop alle apparaten zijn aangesloten. Spraakbesturing is met de smartphone assistenten van Apple en Google vandaag de dag heel toegankelijk, maar in het Postillion Hotel gaat dit verder dan ‘speel Justin Bieber op Spotify’. Werkelijk ieder apparaat in de kamer is aangesloten op het systeem, zodat je geen knopje meer nodig hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het douchen de televisie in de badkamer met je stem te bedienen; kun je vanuit je bed de gordijnen openen en sluiten, maar ook simpelweg de lampen aan- en uitdoen. Bij de opening op 5 november zijn twee kamers ingericht met de spraaktechnologie, maar in het voorjaar van 2019 zullen alle kamers hiermee zijn voorzien.

De meeting rooms zijn vooralsnog niet voorzien van spraakbesturing, omdat de technologie van teveel stemmen in de war raakt. Wel zijn de zalen uitgerust met speciale Philipsverlichting die is in te stellen op het ritme van je bijeenkomst. Zo zet je de lichten op ‘warm’ voor een gemoedelijk, zacht welkomstlicht, en gaan de lampen op standje ‘focus’ wanneer je wat meer aandacht van je gasten vraagt.

Het nieuwe hotel heeft negentien verdiepingen met 252 hotelkamers, een dakterras gelegen op de eerste verdieping en een fitnesscenter. Het hotel zit vol subtiele verwijzingen naar de kauwgomballenfabriek, op het terrein waarvan het is gebouwd. Er zijn meetingrooms in knalblauw, -geel en -roze, en de kamernummers worden aangegeven op kleurrijke kauwgombalvormige bordjes. Voor de zakelijke reiziger biedt Postillion Hotel Amsterdam naast flexibele werkplekken diverse horecavoorzieningen, waaronder een BBQ-style restaurant en een lunchconcept. Postillion Hotel Amsterdam is de achtste vestiging van de Nederlandse hotelketen en ligt vlak bij de A10, op slechts 12 minuten van Schiphol en 10 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam. De vestiging heeft een eigen parkeergelegenheid met 88 plaatsen en fietsverhuur.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.