Discover the finest spaces
Delen

Brand new: Jacobsz Amsterdam is tijdloze locatie

Een gloednieuw restaurant en meetinglocatie van de hand van de oprichters van pop-up restaurant Staets (voorheen in Felix Meritis): dat belooft veel goeds. Deze maand opende restaurant Jacobsz in het  voormalige ‘Herberg het Regthuys’ aan de Ringdijk in Amsterdam Oost. Compleet met sigarenlounge met Whiskybar en een walk-in-wine closet . Op de openingsavond was GV aanwezig om een voorproefjete krijgen van deze nieuwe toplocatie.

Jacobsz heeft een erg bijzondere locatie. De voormalige ‘Herberg het Regthuys’ blijkt de plek waar Napoleon Bonaparte ruim 200 jaar geleden de sleutel van Amsterdam overhandigd kreeg. Het karakteristieke pand uit 1777 is aan de buitenkant in ere hersteld en werd van binnen geheel verbouwd en stijlvol ingericht, in samenwerking met ontwerpbureau Nicemakers.

Jacobsz Amsterdam

Het concept van Jacobsz komt op een aantal vlakken overeen met dat van voorganger Staets. Goed en vooral lekker eten voor een eerlijke prijs, een uitgebreide selectie aan wijnen en service met passie.

Ouderwets gezellige huiskeuken

Het restaurant, gelegen op de begane grond, doet qua uitstraling denken aan een sfeervolle woonkeuken met kleuren in een diep okergeel. De bar is tegen de muur aangebouwd en heeft wel wat weg van het aanrecht uit een ouderwetse keuken. In dit restaurant kunnen bezoekers dagelijks genieten van de culinaire kunsten van de jonge eigenaren Adriaan Verkerk, Julius Busscher en Rick Swinkels.

Jacobsz Amsterdam

Vervolgens lopen we naar boven, waar de locatie gelegenheid heeft voor evenementen, vergaderingen of diners met een groter gezelschap. De stijl en interieur van de eerste etage vormt een contrast met het restaurant beneden. De ruimte heeft een retro inrichting, voorzien van veel moderne tinten. In het midden van de ruimte staat bijvoorbeeld een schitterende ouderwetse bar, die zo uit een oude voetbalkantine lijkt te zijn gehaald. De kleurstellingen van het interieur sluiten naadloos aan op een groot schilderij van Napoleon Bonaparte (door kunstenaar Theo Swinkels), op de rug bekeken terwijl hij uitkijkt over een grauwe zee – een echte eye catcher in de ruimte.

Jacobsz Amsterdam

Jacobsz Amsterdam

Jacobsz Amsterdam

Aangrenzend aan de vergaderzaal vinden we het kleine pareltje van het gebouw: de Sigarenlounge. Hier is alle ruimte om gesprekken na het diner voort te zetten, onder het genot van een goede sigaar en een glas bijzondere whisky (gepresenteerd  in een ouderwetse globebar).

Tijdloos interieur

Het concept van Jacobsz komt op een aantal vlakken overeen met dat van voorganger Staets. Goed en vooral lekker eten voor een eerlijke prijs, een uitgebreide selectie aan wijnen en service met passie. De chefs hanteren een combinatie van moderne en klassieke technieken met invloeden uit verschillende keukens, wat resulteert in fine-dining met verrassende en creatieve gerechten.

Jacobsz ligt op een prachtige plek in Amsterdam Oost en heeft een verrassend, tijdloos interieur. Fraai uitgewerkte details als de sigarenlounge en whiskybar maken deze nieuwe locatie tot een bijzondere beleving.

Jacobsz Amsterdam

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.