Discover the finest spaces
Delen

Brand New: Het Zalmhuis compleet vernieuwde venue aan de Rotterdamse Maas

Een perfecte ligging aan de Nieuwe Maas, prachtige ruimten in een iconisch pand en een vernieuwend culinair concept dat perfect past bij het verhaal van de locatie: Het Zalmhuis is dé nieuwe event hotspot van Rotterdam. Een hele prestatie, gezien nieuwe eigenaar Hell’s Kitchen Horeca Groep slechts één maand de tijd had om de gehele locatie te verbouwen.

Het Zalmhuis is al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken. Het spectaculaire uitzicht over IJssel en Maas en de bijzondere geschiedenis van het pand maken het een iconische plek. Het Zalmhuis is een replica van een historisch paviljoen, op de plek waar eens de grootste zalmafslag van ons land gevestigd was. Met de opvallende art deco stijl en de grote terrassen rondom had de locatie alles wat je maar kunt wensen voor een evenementenlocatie. In de loop der jaren was het interieur echter wat ‘belegen’ geraakt. Aan nieuwe eigenaar Herman Hell van Hell’s Kitchen Horeca Groep de schone taak om de locatie in haar oude glorie te herstellen.

Interieur en concept

Voor het interieur en concept van het nieuwe Zalmhuis baseerden Herman Hell en zijn vrouw Liselore van Elect Interiors zich op de unieke geschiedenis van het pand, en gaven die een eigentijdse twist. De kleur zalmroze komt op subtiele wijze steeds terug in het eigentijdse meubilair, vol opvallende muurprints en botanische elementen. Op culinair gebied kun je bij Het Zalmhuis genieten van de meest exclusieve zalm ter wereld: Keta zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup’ik gemeenschap, ver van de bewoonde wereld, tijdens de korte zomer waarin de vis vanuit zee de Yukon rivier op zwemt. In Nederland is deze exclusieve zalm alléén te verkrijgen bij het Zalmhuis.

Evenementen in het Zalmhuis

Het Zalmhuis beschikt over vier zalen. Het Grand Café is het middelpunt van de locatie, zowel qua positie als qua stijl. Het interieur heeft een weldadige mix van luxe elementen als messing en marmer, comfortabele banken en stoelen die bekleed zijn met zachte stoffen in warme kleuren en met veel groen. De overige drie zalen in het Zalmhuis zijn elk een afgeleide hiervan met een eigen twist.

De Rooftop, de voornaamste ruimte voor grotere evenementen bovenin het gebouw, krijgt bijvoorbeeld een wat ingetogener versie qua kleurgebruik. Door lichtere tinten en minder uitbundige stoffen kun je deze ruimte goed aankleden in de beoogde sfeer voor een event. Door prachtige glas-in-lood plafonds en rondom ramen heb je een geweldige sfeer en uitzicht over het water. De Rooftop is geschikt voor diners tot 200 personen en borrels of feesten met groepen tot 350 personen, maar het is ook een schitterende setting voor een congres of presentatie.

In de Private Dining ruimte wordt de nieuwe stijl juist krachtiger neergezet. Met diepe, warme kleuren en een nadruk op materialen als messing en marmer krijgt deze ruimte een weldadige luxe uitstraling. In de Garden Room, tot slot, ligt de focus op de groene tinten uit het kleurenpalet om het zo beter te laten aansluiten met aangrenzende tuin. In die mooie groene tuin kun je straks heerlijk buiten borrelen of barbecueën. Elke andere ruimte in het Zalmhuis heeft een eigen terras, met uitzicht op het water.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.