Discover the finest spaces
Delen

Brainstormen over innovatie na een meeting bij RDM Loft

Een vergadering combineren met een workshop over artificial intelligence of cyber security, dat kan bij de onlangs geopende RDM Loft. De evenementenlocatie zit in de nok van het Innovation Dock in Rotterdam, waar allerlei innovatieve bedrijven zitten en opleidingen gevolgd kunnen worden. De loft biedt ruimte aan 120 personen voor presentaties, vergaderingen, borrels of feesten.

De RDM Loft is onderdeel van RDM Next van het ondernemersduo Vincent Wegener en Jurjen Lengkeek. Zij stonden aan de wieg van het onlangs gestopte RDM Makerspace, waar start-ups een werkplek hadden en prototypes konden testen. De kennis over innovatie die het duo onder andere daar heeft opgedaan, willen ze nu delen via allerlei soorten innovatieve workshops voor bedrijven binnen RDM Next. “Vroeger was de Loft een opleidingscentrum van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij waar mensen werden opgeleid om de machines te bedienen waarmee onderdelen van bijvoorbeeld de SS Rotterdam zijn gemaakt. Nu gebruiken we de Loft als plek om mensen op weg te helpen met innovatie”, legt Frido Aalbers van RDM Next uit. 

RDM Loft Rotterdam
De verhoging is een perfecte plek voor een wat intiemere vergadering of workshop. Foto's: RDM Next

RDM Loft

De 400 vierkante meter van de Loft, inclusief eigen bar, is flexibel in te delen. De hele ruimte kan gebruikt worden voor een borrel, presentatie of training, maar er kan ook een deel afgeschermd worden voor een vergadering met heel wat minder mensen. Frido: “De mooiste plek is op de verhoging bij het raam, daar zit ik zelf altijd het liefst als ik meetings heb of workshops houd. Daar passen precies twintig mensen.”

Aangezien de Loft gevestigd is in een voormalige machinebouwhal hangt er een stoere industriële sfeer. Aan alle kanten zitten ramen waardoor de ruimte licht en open is én je een prachtig uitzicht hebt op de dokhaven. Wie een borrel of vergadering in de Loft wil uitbreiden, heeft keuze genoeg. Naast de innovatieve workshops van RDM Next kun je via de Loft een rondleiding door het Innovation Dock of een watertaxi boeken. “Ook werken we nauw samen met RDM Events. Zij hebben verschillende ruimtes in beheer, waaronder de Onderzeebootloods waar meer dan vierduizend mensen in kunnen. Dus ook grotere partijen kunnen we helpen. Voor de techniek en catering werken we vaak samen met lokale chefs en andere partijen. Zo proberen we altijd mee te denken”, aldus Frido.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.