Discover the finest spaces
Delen

Bouw RAI ‘Amtrium’ in oktober van start

RAI Amtrium is de naam van het nieuwe gebouw dat BAM Utiliteitsbouw en Kropman Installatietechniek gaan bouwen voor Amsterdam RAI. Op vrijdag 5 juli 2013 is deze naam bekend gemaakt en de samenwerking met handtekeningen bekrachtigd. De naam Amtrium is gebaseerd op Atrium en Amsterdam. De start van de bouw van het multifunctionele en in duurzaamheid vooruitstrevende RAI-gebouw staat gepland voor 2 oktober 2013.

Verbinding met Amsterdam
Amtrium is een even passende als ogenschijnlijk voor de hand liggende naam. Directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI hierover: “Het gebouw is gesitueerd aan de stadszijde van het RAI-complex (Scheldeplein) en verbindt de RAI met de stad Amsterdam. Daarnaast kenmerkt het gebouw zich door een groot atrium op de bovenste drie verdiepingen. Bovendien ligt de naam Amtrium geheel in lijn met onze andere drie congrescentra in het RAI-complex; Elicium, Forum en Auditorium.”

De partnerships
BAM Utiliteitsbouw is de bouwkundig aannemer van het nieuwe RAI-gebouw. Kropman Installatietechniek wordt op basis van een engineer-and-construct-contract verantwoordelijk voor alle installatietechnische disciplines. Algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI is content met deze partijen: “RAI Amtrium wordt een bijzonder gebouw en met deze partijen ben ik ervan overtuigd dat wij op een professionele wijze invulling kunnen geven aan onze ambities.” Regiodirecteur Rob van Kampen van BAM Utiliteitsbouw vult aan: “Een mooiere plek en opdrachtgever kunnen we ons niet wensen.” Remko Hellenberg, algemeen directeur van Kropman, voegt toe: “Een uitdagend project, met een ambitieuze opdrachtgever als de RAI, die volledig past binnen onze integrale visie op ontwerp, realisatie en onderhoud.”

Multifunctioneel in elk opzicht
Het Amtrium, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, wordt een ‘derde generatie beursgebouw’, waarin beurs-, congres- en kantoorfunctie verenigd zijn. Het zorgt voor een modern aangezicht van de RAI vanuit de centrumkant van Amsterdam. Functioneel is het een volwaardig congrescentrum met ontvangstlounge, congreszalen en break out rooms. Op de bovenste verdiepingen aangevuld met flexibele kantoorruimte. Tegelijkertijd biedt het gebouw een volwaardige entree voor de achterliggende beurshallen (4 en 5). De toevoeging van een restaurant maakt het concept compleet.

Urban Farming: het Amtrium levert straks de eigen groente en kruiden voor het restaurant.

 

BREEAM Excellence
Meest in het oog springende element van het Amtrium is, naast het atrium, de kas voor urban farming. Zo levert het gebouw straks de eigen groenten en kruiden voor het restaurant. Sowieso worden bij de ontwikkeling van het Amtrium de meest duurzame technieken toegepast. Het streven is om BREEAM-NL Excellent niveau te behalen. Dit is het keurmerk voor duurzaamheid dat wordt beheerd door de Dutch Green Building Council.

Met deze nieuwe faciliteit blijft de RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Het nieuwe gebouw wordt op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.