Discover the finest spaces
Delen

Bouw nieuw Thialf Heerenveen van start

De bouw van het nieuwe Thialf is maandag van start gegaan. Het schaatsstadion en de bijbehorende faciliteiten en evenementenruimtes worden het komende jaar stevig onder handen genomen. De werkzaamheden beperken zich in eerste instantie tot het afbreken van de kantoorunits en enkele voorbereidende werkzaamheden.

“Door een glazen wand tussen de wedstrijdhal en de omloop is het ijs vanuit elke positie in en rond de hal te zien.”

 

Rondom ijs

In het nieuwe Thialf staat het ijs centraal, en dat is ook terug te zien in de architectuur. Door een glazen wand tussen wedstrijdhal en omloop is het ijs vanuit elke positie in en rond de hal te zien.

Door de verbouwing moet Thialf ook in de toekomst het schaatscentrum van de wereld blijven. De nieuwe ijsbaan moet de beste laaglandbaan van de wereld worden, met de beste faciliteiten en voorzieningen voor de sporters. Zo zorgen technische voorzieningen voor de beste luchtkwaliteit, zorgen meet- en opnameapparatuur ervoor dat de schaatser continu gemonitord kan worden, en beschikt het stadion over een sporters lounge, kantoorruimtes, een laboratorium en ruimtes voor artsen, fysiotherapie en massage.

 

Buitenring

De vernieuwbouw van het schaatsstadion in Heerenveen kan worden opgedeeld in twee fases. De ontmanteling van het oude Thialf begon direct na de WK afstanden en het schaatsseizoen 2014-2015. In deze fase wordt de nieuwe buitenring gerealiseerd. Het nieuwe Thialf wordt dus als het ware om het oude gebouw heen gebouwd. Ook wordt in deze fase de ijsvloer vervangen, zodat in het schaatsseizoen van 2015-2016 al op de nieuwe baan gereden wordt.

In oktober 2015 is de eerste fase afgelopen. De tweede fase gaat van start in februari 2016. In die fase wordt het bestaande Thialf van binnenuit gedemonteerd, en wordt het nieuwe gebouw afgewerkt. Medio 2016 opent het vernieuwde schaatsstadion haar deuren weer.

 

[Beeldmateriaal: Thialf]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.