Discover the finest spaces
Delen

Binnen in A’DAM Toren: The Loft is spectaculaire eventspace

Als er één locatie is waar we reikhalzend naar uit hebben gekeken, dan is het wel A’DAM Toren. Zomer 2016 is het dan eindelijk zover en openden de eerste ruimtes van deze verticale stad de deuren. Terwijl de telefoons roodgloeiend staan met aanvragen voor events, werpt GreaterVenues alvast een blik in The Loft.

Twee jaar lang hebben we naar dit moment uitgekeken, sinds begin 2014 de eerste plannen bekend werden. En nu is het dan eindelijk zover. We staan aan de voet van A’DAM Toren en kijken omhoog, naar de glimmend nieuwe attractie van de hoofdstad. Daar bovenin, in de kroon, liggen restaurant Madam en daaronder MOON, het ronddraaiende restaurant. Iets lager ligt de verdieping met de grootste ramen van het gebouw – daar liggen o.a. de meeting rooms van The Loft, weten we. Tijd voor een kijkje binnen!

A'DAM Toren

Waanzinnig uitzicht

Beneden is de receptie, waar we welkom worden geheten tussen de immense betonnen voeten van de toren. Hier stappen we in de lift die ons rechtstreeks naar de twintigste verdieping brengt. Na een flitsende lichtshow in de liftschacht staan we in Madam: een brasserie style restaurant, sfeervol ingericht met warme natuurlijke materialen. Al is het eerste wat onze blikt trekt vooral het waanzinnige uitzicht achter de vier meter hoge ramen. Recht voor ons zien we een miniatuurversie van Amsterdam Centraal Station. Een klein pontje vaart over het IJ onze kant op. Het is hier hoog, heel hoog. En daar heeft de architect met een paar trucjes handig op ingespeeld. Zo hellen de ramen licht over, zodat we het gevoel hebben bijna voorover te tuimelen. In de dansvloer – ‘s avonds gaan de tafels aan de kant en zwelt de muziek aan – zit op een plek ronde ramen in de vloer, waardoor je op honderd meter hoogte lijkt te zweven. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Madam1

[Madam]

Helemaal bovenop de toren ligt het observatiedek A’DAM LOOKOUT, waar je op honderd meter hoogte onder meer kunt schommelen. Maar wij nemen de trap naar beneden en belanden in het fine dining restaurant Moon: het roterende restaurant dat draait om eten en dineren als beleving. Fijn is dat je hier niet bang hoeft te zijn dat je op een of andere manier een minder mooi uitzicht hebt dan mensen aan een andere tafel: de tafels staan allemaal direct aan het raam en draaien in een uur tijd precies 360 graden om de toren.

A'DAM Loft

Event space The Loft

We zijn beland op de 16e verdieping, een klein stukje lager, waar de laatste hand wordt gelegd aan The Loft. Zoals de naam al zegt is dit een exclusieve loft, van twee verdiepingen hoog (16e en 17e), en te huur als hotelkamer of als eventspace. We stappen eerst The Press Room binnen, een hoekkamer, met aan beide kanten hoge ramen. Deze ruimte is beschikbaar als ruimte voor meetings of presentaties voor 50 personen in theateropstelling. Achter twee grote deuren ligt een klein bargedeelte, zodat de ruimte in een mum van tijd is om te toveren tot feestruimte. De Press Room kan ook worden ingezet als private dining kamer, waarbij de keukenbrigade van Moon of Madam het diner verzorgt.

A'DAM Loft Pressroom

Via een licht en open trappenhuis met een gave open wenteltrap belanden we bij de slaapkamers. De gastenkamer ligt op de hoek en heeft een groot bed, een spectaculaire badkamer en een tafel, zodat die ook geschikt is als breakout ruimte. De master bedroom ligt daarnaast, een grote slaapkamer die op een vide is gebouwd in de woonkamer van The Loft. We kijken zo aan één kant rechtstreeks naar buiten en aan de andere kant door de woonkamer. In het midden van de kamer staat een groot ligbad, dat met een tafelblad is af te dekken en dan is in te zetten als vergaderruimte.

A'DAM Loft

A'DAM Loft

A'DAM Loft

The Living

Met een trap lopen we naar beneden, naar de 16e verdieping, waar het woongedeelte van The Loft ligt. Eerst komen we in The Library, een zitgedeelte met een grote leestafel. De boekenkast is gevuld met platen – het blijft een huis voor de muziek-industrie. Deze ‘bibliotheek’ grenst direct aan de woonkamer, ‘The Living’, maar is met grote schuifdeuren ook af te scheiden. The Living is een indrukwekkende woonkamer, met ramen die tot het zeven meter hoge plafond reiken. Normaal is deze ruimte voorzien van de gebruikelijke woonkamer attributen, zoals een bank, kleed, etc. Maar The Living zal toch meestal worden ingezet als evenementenruimte.

Aan de andere kant grenst The Living aan The Kitchen, een open keuken met een kookeiland – die ook kan worden ingezet als bargedeelte. Ook deze ruimte kan met grote schuifdeuren worden afgescheiden van The Living, of juist erbij worden betrokken voor grotere partijen. The Kitchen leent zich ook perfect voor live cooking, bijvoorbeeld door chef-kok Jaimie van Heije (Moon).

A'DAM Toren

Rest van het gebouw

Onder The Loft liggen eerst de kantoren van muziekiconen MassiveMusic en ID&T, en tal van andere bedrijven uit de muziek –en creatieve industrie zoals Gibson en 22tracks. De 1e tot en met 8ste verdieping worden later dit jaar gevuld door Sir Adam Hotel met op de begane grond The Living Lobby met daarin restaurant The Butcher Social Club. Op het dak van The Living Lobby bevindt zich de Beer Garden met op dezelfde hoogte meeting rooms en private event area. Onder het gebouw komt tenslotte club The Shelter, die naar verwachting pas na het festivalseizoen, medio september, haar deuren opent.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.