Discover the finest spaces
Delen

Idyllische nieuwe buitenlocatie: Zwier in Vinkeveen

Het is een idyllische nieuwe buitenlocatie voor meetings en events: Zwier. In een verborgen haventje aan de Vinkeveense Plassen opende de locatie na een grote verbouwing de deuren van haar vergaderlocatie De Werfplaats. Het resultaat is een prachtige locatie  waar je kunt vergaderen, maar ook varen, zwemmen en overnachten in één van de twaalf luxe tenten op het terrein.

Zwier is de nieuwe naam van de Haven Winkeloord in Vinkeveen, een familiebedrijf dat inmiddels wordt voortgezet door de derde generatie. Deze nieuwe generatie gooide het roer om en realiseert op deze plek de ‘vrijhaven van de stad’, een creatieve en duurzame buitenplaats. “Deze plek, omringd door water en natuur, geeft ons de mogelijkheid om een effectieve combinatie te kunnen bieden van werk en ontspanning”, vertelt Yordi de Bruin namens de eigenaren. “Het ‘opladen’ buiten de stad is een goede voedingsbodem voor effectieve meetings. Met deze locatie kunnen bedrijven en organisaties dit rustpunt inzetten voor een dosis nieuwe energie.”

De Werfplaats

Op de oude werf van de haven is een van de loodsen omgebouwd tot bijzondere locatie voor meetings en events. De Werfplaats is een locatie van 230 vierkante meter, bestaande uit twee verdiepingen. In exterieur en interieur wordt  veel gebruik gemaakt van licht hout en glas, waardoor de locatie overal licht en ruimtelijk overkomt. Beneden is een ruime ontvangstruimte met een open eetkeuken; boven bevindt zich een open ruimte met veel daglicht dat door grote ramen binnenkomt.

Buiten op het terrein, aan het water van de haven, staan bovendien twaalf luxe tenten. Hierin is het voor groepen ook mogelijk om te overnachten. En nee, met kamperen heeft het weinig te maken. De tenten zijn schitterend ingericht met een houten vloer, ijskastje, kluisje, zithoek en een groot en comfortabel bed. Als je blijft slapen kun je vrij gebruik maken van de kano’s en SUP’s. Op het terrein staat verder een luxe sanitair gebouw, een kas met een gezellige woonkeuken, en een buitenterras. Voor warmte is er in de avond een vuurplaats.

Zwier

Om de kracht van deze plek mee te geven daagt Zwier bij iedere aanvraag de klant uit om stil te staan waarom er voor Zwier gekozen wordt. Bij Zwier wordt er namelijk graag meegekeken naar het beoogde programma en hoe dit verrijkt zou kunnen worden. “Als je bijvoorbeeld een brainstorm wilt doen en daar is energie voor nodig, dan stellen wij een oplaadlunch voor met eten dat écht voedt. Mocht er behoefte zijn aan een open blik om een nieuwe koers in te slaan, dan kan je in een sloepje het water op, om letterlijk die open blik te creëren voordat je een sessie ingaat.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.