Discover the finest spaces
Delen

Bijeenkomen in een industrieel rijksmonument: Centraal Ketelhuis officieel geopend

Het is sinds zondag 6 april mogelijk in Amersfoort, waar Het Centraal Ketelhuis op de Wagenwerkplaats haar deuren opende als lunchcafé, evenementen- en trouwlocatie. Alle inwoners van Amersfoort konden zondag het Centraal Ketelhuis bezoeken tijdens een open huis, waar ze met eigen ogen het pand konden bekijken en kennis konden maken met de uitgebreide lunchkaart, onder het genot van een optreden van een jazzband.

Renovatie
In de afgelopen maanden is het monumentale pand grondig gerenoveerd. Dat gebeurde met respect voor het historische karakter van het pand. Een op kleur gestorte betonnen vloer, grote boekenkasten, houten meubilair, een industriële bar, ruwe muren, kussens, schapenvellen en perenbomen zorgen voor een industriële, maar warme look in het pand. Door de grote gietijzeren ramen valt er veel licht het lunchcafé in en hebben bezoekers een mooi uitzicht op de andere monumentale panden van de Wagenwerkplaats.

Creatieve broedplaats
Het Centraal Ketelhuis is gebouwd in 1904 en voorzag de omliggende panden op de Wagenwerkplaats van warmte. In de afgelopen jaren groeide het terrein – tussen station Amersfoort Centraal en de wijk Soesterkwartier – uit tot een creatieve broedplaats voor kunstenaars, theatermakers, muzikanten, jonge ondernemers, maatschappelijke organisaties en betrokken buurtbewoners.

Zakelijke mogelijkheden
Het Centraal Ketelhuis is ook exclusief beschikbaar voor kleinschalige zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, productlanceringen, congressen, bedrijfsfeesten en seminars. Verder is het pand een van de meest inspirerende industriële trouwlocaties van Midden-Nederland, met uitgebreide mogelijkheden voor huwelijksfeesten.

Lunch of borrel
Het Centraal Ketelhuis is elke woensdag tot en met zondag geopend tussen 11.00 en 18.00 uur. Het lunchcafé beschikt over een terras op de zon met 80 zitplaatsen. Op de kaart staan diverse kleine broodjes, soepen en hartige taarten. “Ook kan je hier uitgebreid borrelen met goede wijnen en luxe hapjes of genieten van een high-tea. Bijzonder is dat we een barista in dienst hebben, die voor de lekkerste koffie van Amersfoort zorgt”, aldus exploitant Timo Kruft.

 

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.