Discover the finest spaces
Delen

Bibliotheek Neude opent binnenkort in monumentaal postkantoor Utrecht

Na een verbouwing van meer dan drie jaar is het voormalige hoofdpostkantoor van Utrecht aan het Neude in gebruik genomen door Bibliotheek Neude. De bibliotheek gaat binnenkort open. Natuurlijk kun je er boeken lenen, lezen, werken en studeren, maar daarnaast zijn er acht zalen voor evenementen en verschillende vergaderruimten te huur. Ook zijn er twee horecagelegenheden waar je een hapje kunt eten of een informele meeting kunt houden. 

Het bijzondere gebouw werd voor de verbouwing gebruikt als evenementenlocatie door iQ Events. Zij vertrokken in november 2016 definitief uit het pand. Inmiddels is het hele gebouw gerenoveerd en verbouwd met een prachtig resultaat. Aan het bijzondere rijksmonument is een nieuwbouwvleugel gemaakt waardoor het oude op een bijzondere manier met het nieuwe is verbonden. Het resultaat is drie verdiepingen vol zalen met boeken, een filmzaal, een theaterzaal, 356 studie- en werkplekken, een café, een restaurant en verschillende zalen voor meetings en events.

Bibliotheek Neude

Bij het nieuwe Bibliotheek Neude zijn verschillende mogelijkheden voor grotere en kleine events. Zo is er de Grote Hal die geschikt is voor events zoals recepties en diners tot 400 personen. Voor presentaties, lezingen, congressen of workshops zijn er de Collegezaal (tot 79 personen), het Laboratorium (tot 32 personen) en het Theater (tot 190 personen). Vooral die laatste ruimte is bijzonder: hij bevindt zich bovenin het gebouw, en vanaf de tribune kijk je direct uit over de Oude Gracht. Voor wat kleinere evenementen zoals debatten en optredens zijn er de Tribune en het Podium. Bijzonder is verder de Filmzaal, waar je intieme presentaties kunt houden of films kunt laten zien voor zo’n 50 personen. Ideaal voor private dining of intieme recepties is de Directiekamer voor maximaal 10 personen. Verder zijn er nog de Postzalen en Studiekamers die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen tot zo’n 16 personen. Mogelijkheden te over dus!

Na afloop van je event of vergadering kun je een hapje gaan eten bij Noda Eetbar & Deli. Hier wordt ontbijt, lunch, borrel en diner geserveerd. Bij Stadscafé Meneer Potter kun je terecht voor een lekkere kop koffie en taart. Beide horecagelegenheden worden gerund door Vinyard Company, die tevens de catering kan verzorgen bij evenementen.

Bibliotheek Neude
De ingang in de nieuwbouwvleugel. Foto: Kees Hummel
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.