Discover the finest spaces
Delen

The Attention Group voegt Slot Zeist toe aan lijst locaties

In een jaar tijd verwierf The Attention Group drie evenementenlocaties. Het Muntgebouw in Utrecht, de Mariënhof in Amersfoort en nu ook Slot Zeist. Drie monumentale panden waarvan je eigenlijk nooit ‘eigenaar’ kan zijn, vertelt Pieter Aalbers. Om die reden noemen hij en partner Adriaan Derksen zich liever ‘pandbewaarder’.

Aalbers legt uit: “Slot Zeist bijvoorbeeld bestaat al een paar honderd jaar, en zal er ook nog staan als wij er niet meer zijn. Het idee is dat wij één of twee hoofdstukken in de geschiedenis van het gebouw schrijven.”

“We hebben heel veel vierkante meters, die we graag delen met jonge geesten. Dat creëert een flow binnen het bedrijf”

 

Rijksmonumenten

The Attention Group maakt slim gebruik van de behoefte aan exploitatie van Rijksmonumenten. Veel gemeenten en eigenaren van monumenten weten niet goed wat ze zonder subsidie met die panden aanmoeten. Gaan ze het zelf beheren, of laten ze het over aan een commerciële partner?

Aalbers: “Rond een monumentale locatie spelen heel veel belangen. Wat in ons voordeel spreekt is dat wij ‘anders’ kijken naar locaties. We zeggen niet: die locatie is van ons.”

 

De deur staat open

De drie locaties hebben hun deuren wijd open staan voor ideeën van culturele instellingen en andere ondernemers. “Wij zijn goed in de exploitatie voor de zakelijke markt. Voor evenementen, vergaderingen en congressen. Maar voor de dagexploitatie halen we er graag jonge geesten bij die daar goede ideeën voor hebben. We hebben heel veel vierkante meters, die we graag delen. Dat creëert meteen ook een flow binnen je bedrijf.”

Zo is er een wedstrijd in de Mariënhof voor startende horecaondernemers, waarmee de bedenker van het beste horecaconcept twee jaar lang kosteloos de Serre en terras van het gebouw mag gebruiken.

Karakter

Hoewel de groep in het eerste jaar stevig aan de weg heeft getimmerd, zal het die lijn de komende jaren wat minder intensief voortzetten. “De droom is om nog een vierde locatie aan de lijst toe te voegen. Dan moet je in dezelfde hoek zoeken. Een pand met karakter, dat er nog eeuwen zal staan.”

[Foto’s: The Attention Group]

Muntgebouw Utrecht
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.