Discover the finest spaces
Delen

Arsenaal Grave opent bijna als lifestylecenter, hotel en evenementenlocatie Nidum

Na jaren van leegstand opent het monumentale Arsenaal in Grave binnenkort als lifestylecenter met winkels en showrooms, restaurant, boetiekhotel en evenementenlocatie Nidum. De nieuwe eigenaren – ook de eigenaren van het interieurbedrijf Keijser&Co – zijn al een jaar bezig met een flinke verbouwing. Er zijn straks verschillende soorten ruimten en een grote binnentuin beschikbaar voor allerlei soorten events. Naar verwachting gaan Nidum en restaurant Ovum in het voorjaar open en volgt het hotel later dit jaar. 

Het bijzondere gebouw uit de zeventiende eeuw kent een interessante geschiedenis. Het werd gebouwd als onderdeel van de vestigingswerken van Grave. Toen die deels werden gesloopt, werd het Arsenaal een psychiatrische inrichting en nog later een gevangenis. In de jaren negentig kocht de bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie het pand en maakte er een woonwinkel en designcentrum van. Dit bleek niet rendabel genoeg en het gebouw stond een flinke tijd leeg. In 2015 was het pand kortstondig een evenementenlocatie dat een jaar later alweer moest sluiten. Gelukkig kunnen we het geweldige gebouw binnenkort weer van binnen bekijken. “Nidum wordt een ontmoetingsplek waar het draait om beleving en inspiratie, een plaats waar mensen en bedrijven zich thuis voelen. De verschillende partners uit diverse branches vullen elkaar aan, waardoor er een totaalbeleving wordt aangeboden”, vertelt Lonneke van der Weyden, eigenaresse van Nidum.

Nidum

In het nieuwe lifestylecenter Nidum en restaurant Ovum zijn allerlei soorten meetings en events mogelijk. De grote en kleine serres van Nidum zijn bijvoorbeeld ideaal voor productpresentaties, workshops, lezingen of meetings. Restaurant Ovum heeft verschillende ruimten zoals de bar, de entree, de Kapel en de Lounge waar je bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, vergadering of diner kunt organiseren.

Blijven slapen kan in het boetiekhotel met zes kamers die helemaal worden ingericht door verschillende interieurprofessionals met meubilair, sanitair, vloer- en raambekleding en accessoires van de winkels en showrooms van Nidum. Hierdoor hebben alle kamers weer een compleet andere uitstraling. Lonneke: “Nidum denkt graag met de bezoeker mee, om ieder soort event mogelijk te maken. Het culinaire gedeelte wordt verzorgd door restaurant Ovum, waardoor er een compleet plaatje wordt aangeboden op hoog niveau.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.