Discover the finest spaces
Delen

Arsenaal Grave binnenkort evenementenlocatie

Het Arsenaal in het Brabantse Grave wordt omgebouwd tot evenementenlocatie. Het monumentale pand, dat in een ver verleden nog dienst deed als showroom van Jan des Bouvrie – en in een nog verder verleden als arsenaal van de oude vestingstad – krijgt na acht jaar leegstand een bestemming als horeca- en evenementenlocatie.

De historische locatie is op een flinke laag stof na al klaar voor de eerste evenementen, zo meldt de nieuwe eigenaar Michael van Doorn. “Hoewel het al lange tijd leeg staat, zijn de gebouwen goed onderhouden. De eerste evenementen kunnen daarom op korte termijn gerealiseerd worden. We gaan een paar weken flink aan de slag, maar dan kunnen de eerste events hier al worden georganiseerd. De vloeren zijn wat beschadigd, en er ligt wat stof, maar verder ziet het er nog heel goed uit.”

“Hoewel het al lange tijd leeg staat, zijn de gebouwen goed onderhouden. De eerste evenementen kunnen daarom op korte termijn gerealiseerd worden.”

Volledig gerenoveerd

Het Arsenaal is een historisch gebouwencomplex uit de 13e & 17e eeuw in het centrum van Grave. Sinds 2006 staat het complex leeg. Enkele jaren daarvoor is het nog volledig gerenoveerd en aangepast met het doel er een meubelwinkel te vestigen. Door de jaren heen zijn er diverse initiatieven en plannen geweest om het pand weer in gebruik te nemen, telkens zonder succes.

Het complex bestaat uit een voormalige kruitopslagplaats, die later werd gebruikt als kapel, en enkele bijgebouwen. “Het zou een museum kunnen zijn”, vertelt Van Doorn over de locatie. “Het bestaat uit een aantal aan elkaar verbonden kazematjes, uit de 17e en 18e eeuw, en een 13e eeuwse kapel, om een dichte binnenplaats. Er zijn dus allerlei soorten sferen.”

Meubeltoonzalen

Het Arsenaal beslaat van binnen een oppervlak van 4200 vierkante meter, en heeft buiten een terrein van 2500 vierkante meter. In een gedeelte van het gebouw komt een grand café en een trouwkapel, de rest – zo’n 3200 vierkante meter – wordt ingezet voor zakelijke events.

“Dat gedeelte bestaat uit voormalige meubeltoonzalen, met mooie witte muren en houten vloeren. Vanuit het hele gebouw heb je uitzicht over de binnenplaats. De ruimtes hebben diverse vormen: boven heb je zalen met eikenhouten balken in het spant, en op de begane grond hebben we zalen met hoge plafonds van wel zes meter.”

[Foto’s: Arsenaal Grave]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.