Discover the finest spaces
Delen

Amsterdams hijskraanhotel krijgt bungeejump

50 meter de diepte in vanaf Crane Hotel Faralda

Amsterdam heeft er weer een spectaculaire attractie bij! Crane Hotel Faralda, de hotel- en evenementenlocatie in een hijskraan op het NDSM terrein krijgt vanaf 1 oktober de enige bungee-jump van Amsterdam. De bungeejump wordt uitgevoerd door Action Events en is in eerste instantie alleen voor de corporate events markt. Vanaf april 2017 wordt het ook mogelijk voor het grote publiek om aan een koord van de hijskraan te springen.

Crane Hotel Faralda beschikt over een adembenemende panorama lounge en drie hotelsuites. In de top is zelfs een spa pool, exclusief voor gasten. De meest vooraanstaande bedrijven en DJ’s gebruikten de kraan al voor hun events, product presentaties, vergaderlocatie, management bijeenkomsten, board room etc. Voor de bungeejump word je met twee liften naar de top van de kraan gebracht. Van daar loop je onder leiding van de jump master over de giek naar het speciale spring platform.

Faralda bungee

[Foto: Bungeeamsterdam.com]

50 meter de diepte in

Crane Hotel Faralda, en het springplatform, hebben een adembenemend uitzicht. Je kijkt uit  over het IJ en de skyline van Amsterdam. Vanaf het platform spring je 50 meter de diepte in boven het IJ. Na de sprong wordt je weer omhoog getakeld.

“Vorig jaar werd er een rope jump uitgevoerd door een andere partij vanaf Crane Hotel Faralda”, vertelt producent Gerard Wielenga van Action Events uit Heemstede. “De eigenaar van de kraan, Edwin Kornmann Rudi heeft ons in December 2015 benaderd om uit te zoeken of een echte bungeejump uitvoerbaar was. Vanwege de zeer lage capaciteit van het rope jumpen (4 personen per uur) kon het commercieel gezien beter. Met een bungee is een capaciteit van 15 personen per uur mogelijk.”

Open voor publiek

Op dit moment is het mogelijk om voor minimaal 15 personen of een tijdsbestek van minimaal 2 uur voor 15 sprongen (of meer) de bungee te reserveren. Vanaf april 2017 worden de bungee activiteiten in het weekend aangeboden en bij voldoende animo zelfs op doordeweekse dagen.

Action Events is al sinds 1996 een  specialist op gebied van bungeejumpen. Het is de eerste keer dat bungeejump in Nederland vanaf een vast punt kan worden uitgevoerd. Het heeft maanden gekost om de technische aspecten van een dergelijke set up te onderzoeken en op te bouwen.

faralda-crane-boutique-hotel-amsterdam-sitting-area

[Foto: Faralda.com]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.