Discover the finest spaces
Delen

Wordt de Amsterdam RAI uitgebreid met het grootste hotel van Nederland?

Klaas de Boer, Directeur Dienst Zuidas van de Gemeente Amsterdam en Hans Bakker, Algemeen Directeur van Amsterdam RAI hebben vandaag, op woensdag 4 juni 2014, tijdens vastgoedbeurs Provada, het startsein gegeven voor de tenderprocedure van het nieuw te ontwikkelen RAI Hotel. De ontwikkeling van het RAI Hotel komt voort uit de Ruimtelijke Toekomstvisie RAI die in 2011 door Dienst Zuidas en Amsterdam RAI gezamenlijk is opgesteld. Het beoogde on-site vier sterren hotel krijgt tenminste 650 kamers. De start van de bouw van het RAI Hotel staat gepland voor medio 2016.

Realisatie
De gemeente Amsterdam, Dienst Zuidas, en Amsterdam RAI zijn op zoek naar een partij – of een combinatie van partijen – die een plan voor de realisatie van een hotel ontwikkelt, alsmede de financiering en (hotel-) exploitatie daarvan voor haar rekening neemt. De gemeente Amsterdam zal  de grond in erfpacht uitgeven en is de contracterende partij.

Amsterdam RAI wil uitbreiden met on-site hotel
Amsterdam RAI heeft als doel het huidige RAI-complex te verrijken met een on-site vier sterren hotel van tenminste 650 kamers. Door de toevoeging van een hotel zal Amsterdam RAI nog beter in staat zijn haar concurrentiepositie te behouden, respectievelijk te versterken op de internationale beurs- en congresmarkt.

 

De RAI speelt in op de behoefte van de markt  aan een ‘headquarter’ hotel, waar naast de organisatie de belangrijkste exposanten, sprekers en bezoekers van het evenement verblijven.

 

Ook de gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas) heeft er belang bij dat het nieuwe hotel er komt op deze locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre. Zij streeft naar een uitbreiding van de hotelcapaciteit in de stad en ziet grote meerwaarde voor de stad om op deze locatie aan de Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren.

Over de tender
Gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI trekken in deze procedure samen op. Zij zoeken naar uitdagend en realiseerbaar plan waarbij het hotel zowel past in de directe omgeving van de RAI als ook een waardevolle toevoeging voor de stad Amsterdam is. De tender bestaat uit een openbare voorselectie en wordt gevolgd door een niet-openbare definitieve selectie. De voorselectie heeft tot doel maximaal vier inschrijvers te selecteren. Deze vier partijen worden uitgenodigd om een voorstel uit te werken voor de definitieve selectie. Begin 2015 hopen de gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de tender af te ronden en de planvorming te starten.

De start van de bouw van het RAI staat gepland voor medio 2016.

 

‘(Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI’
In dit rapport hebben Amsterdam RAI en de Dienst Zuidas van de Gemeente Amsterdam in 2011 gezamenlijk bepaald dat Amsterdam RAI op de huidige locatie gevestigd blijft en zich richt op een duurzame ontwikkeling. Zo zal, naast het RAI Hotel, het Amsterdam RAI Convention Centre in de nabije toekomst uitbreiden met het Amtrium en een extra parkeergarage voor 1.000 auto’s. Voor meer informatie over de tender vindt u hier.

Foto: Klaas de Boer, Directeur Dienst Zuidas (l) en Hans Bakker, Algemeen Directeur Amsterdam RAI (r)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.