Discover the finest spaces
Delen

Amsterdam krijgt eerste Jaz in the City-hotel

De Steigenberger Hotel Group lanceert een nieuwe hotelformule in Nederland: Jaz in the City. Amsterdam krijgt de internationale primeur: in september 2015 opent het eerste Jaz hotel naast de Ziggo Dome en vlakbij de Amsterdam ArenA.

Gelikt hotelconcept

Volgens de hotelgroep gaat het om een ‘gelikt hotelconcept’ , dat ‘het rijke en inspirerende culturele leven van Amsterdam weerspiegelt en artiesten, kunstenaars en hun werk samenbrengt in het hotel’. “De decoraties in het hotel, de 247 kamers en 11 suites, vormen de grootste kunstgalerie van Amsterdam.” De inrichting, ontworpen door Geplan uit Stuttgart, combineert lifestyle met de nieuwste technologie.

Het Jaz in the City-hotel moet een weerspiegeling zijn van de unieke lifestyle van de stad waarin het gevestigd is, met artiesten die kenmerken van de lokale muziekscene en culturele trends in het hotel brengen. In het hotel en de hotelkamers zijn wisselende exposities. Daarnaast zijn er regelmatig geïmproviseerde popup-performances door musici uit de stad. Het restaurant biedt een combinatie van exotische smaken en lokale specialiteiten.

“Het Jaz in the City-hotel moet een weerspiegeling zijn van de unieke lifestyle van de stad waarin het gevestigd is, met artiesten die kenmerken van de lokale muziekscene en culturele trends in het hotel brengen.”

 

Vergaderfaciliteiten

“De nieuwe hotelformule is volledig van deze tijd en past goed bij een bruisende metropool als Amsterdam”, aldus Puneet Chhatwal, CEO van Steigenberger Hotel Group. “Onze gasten gaan verrast worden door de creatieve sfeer en het hoge serviceniveau van Jaz in the City.”

Door de ligging naast Ziggo Dome en de Amsterdam Arena biedt Jaz in de City comfortabele toegang tot grote evenementen. Het hotel biedt verder moderne vergaderfaciliteiten: drie vergaderzalen van 60 vierkante meter en een directiekamer. Daarnaast is er een volledig uitgeruste Spa. Het gebouw is ontworpen door John Bosch van Oeverzaaijer Architecten.

 

[Foto’s: G&S Vastgoed | Steigenberger Hotel Group]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.