Discover the finest spaces
Delen

A’DAM Toren krijgt kroon terug

A’DAM, de aankomende nieuwe hotspot en evenementenlocatie in de voormalige Shelltoren in Amsterdam-Noord, is deze week een stap dichterbij gekomen. Het gebouw wordt volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Deze week werd de nieuwe ‘kroon’ op het gebouw gehesen, waarin de skybar en het panoramadek komen.

“A’DAM wordt het episch centrum voor creatieve bedrijven uit de muziek- en dance industrie.”

 

Verticale 24-uurs stad

A’DAM moet het creatieve episch centrum worden van de hoofdstad. Het gebouw krijgt tweeëntwintig verdiepingen met een enorme diversiteit aan functies. Het wordt, in de woorden van de ontwikkelaars, ‘een verticale 24-uurs stad’. Met het observatiedek LOOKOUT, de creatieve membersclub A’DAM&Co., ronddraaiend restaurant 360, The Loft voor evenementen en tevens grootste hotelsuite van Amsterdam, club Shelter in de kelder, Boutique hotel Sir Adam en kantoren voor creatieve muziekbedrijven of creatieve bedrijven met een muzikale inslag wordt het in ieder geval een plek waar altijd iets te doen is. In april 2016 opent A’DAM naar verwachting zijn deuren voor het publiek.

“Met de grootste mobiele hijskraan van Europa wordt vanaf 20 april de nieuwe kroon op A’DAM Toren geplaatst.”

 

Vijf delen

De kroon werd deze week door bouwbedrijf J.P. van Eesteren in vijf elementen – waarvan het grootste onderdeel 85.000 kilo weegt – tachtig meter de lucht in gehesen. Op het dak worden de vijf elementen in elkaar gezet tot kroon. Dit is een uiterst operatie die met veel precisie moet worden uitgevoerd. De nieuwe kroon krijgt, net zoals de herkenbare oude kroon van de voormalige Shell toren, een uitkragende en overhoekse vorm.

[Foto’s: Jasper Juinen voor A’DAM Toren | Illustratie: Cees van Giessen/ CIIID]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.