Discover the finest spaces
Delen

250 nieuwe hotelkamers in Amsterdam

Op het terrein van de voormalige kauwgomballenfabriek van Maple Leaf aan de Spaklerweg in Overamstel komt een nieuw hotel in een 65 meter hoog, glanzend stalen gebouw.

‘Sociaal landschap’
Het terrein waar het nieuwe hotel komt, heet nog steeds De Kauwgomballenfabriek. Er is al een verzameling van bedrijfsruimtes gerealiseerd voor bedrijven en creatieve gebruikers. Ontwikkelaar Lingotto werkt het hotelplan voor het Kauwgomballenfabriek-hotel uit. Architecten van Concrete ontwerpen het gebouw. “De openbare ruimtes dienen als een ‘sociaal landschap’ voor zowel de buurt als het hotel. Een groot getrapt houten platform verbindt de ontmoetingsruimtes buiten met bijvoorbeeld de receptie, de bar en het restaurant binnen het hotel.”” Het hotel krijgt ongeveer 90 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage. De brede houten trappen kunnen worden gebruikt om te zitten, te eten of drinken en af te spreken. De publieke buitenruimte en het hotelinterieur zijn alleen door glaspanelen van elkaar gescheiden.

 

Gummmbar
Op het terrein van de Kauwgomballenfabriek zit ook horecalocatie Gummmbar eten en drinken. Naast lunchen kunnen bezoekers er feesten geven (tot 350 persoenen) presentaties houden en diners organiseren

Bron: Missethoreca.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.