Discover the finest spaces
Delen

Brand new: Opening XBank in W Amsterdam

X Bank is een gloednieuw concept in het trendy W Hotel Amsterdam. GreaterVenues was aanwezig bij de opening night in het voormalige Kasbankgebouw. Een avond vol excentrieke kunst, design en fashion van Nederlandse bodem.

Het oude Kasbankgebouw in Amsterdam, waar afgelopen zomer hotel W Amsterdam zijn intrek in heeft genomen, is eindelijk volledig in gebruik. Naast het hotel biedt het gebouw nu ook onderdak aan X Bank, een nieuwe shopping experience op de onderste twee verdiepingen van het gebouw, volledig gericht op Dutch Design.

“De komst van X BANK  brengt iets nieuws en verrassends naar de stad Amsterdam en zal de huidige hotel- en retailindustrie wakker schudden.”

XBANK_DAY1_ILSOO_VAN_DIJK_000320160225

trendsetter met kunst

De twee verdiepingen etaleren werk van zowel veelbelovend Nederlands talent, als invloedrijke en gevestigde designers. Zo kan het dat afstudeerwerk van studenten van de mode-academie naast bekende objecten van een designer als Marcel Wanders staat. De diversiteit van designers en soort producten maakt X Bank tot een levendige winkel / tentoonstellingsruimte / galerie / ontmoetingsplaats, voor alles en iedereen op het gebied van mode, design en kunst.

XBANK3

Nieuw en verrassend

X Bank zal verder het hele jaar door tentoonstellingen en lezingen organiseren, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het opent met de tentoonstelling POTLUCK 1: een combinatie van abstracte begrippen, toegepast op nieuw materialisme. De tententoonstelling toont een realiteit waar objecten, mensen en dieren, maar ook chemische reacties elkaar triggeren.

Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels Private Collection: “X BANK  brengt iets nieuws en verrassends naar de stad Amsterdam en zal de huidige hotel- en retailindustrie wakkerschudden.”

XBANK_DAY1_ILSOO_VAN_DIJK_001420160224

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.