Discover the finest spaces
Delen

Brand New: Hotel Arena Studio’s

Het is alweer een tijdje geleden dat Paul Hermanides ons vertelde over zijn grootse plannen voor Hotel Arena. Het hotel in het Amsterdamse Oosterpark krijgt een grootse uitbreiding, waarbij de locatie al werd voorzien van gloednieuwe studio’s voor meetings en events en het restaurant PARK. Komende zomer opent ook de Salon met de bijbehorende Patio en een nieuwe hotelvleugel. Wij brachten alvast een bezoek aan de gloednieuwe Studio’s!

Wie een tijdje niet bij Hotel Arena is geweest, zal waarschijnlijk zijn best moeten doen om de locatie te herkennen. Sinds vorig jaar is het hele gebouw een kwartslag gedraaid, waardoor de entree nu direct grenst aan het Oosterpark. Met het verhoogde terras is het gebouw nu the place to be in het park. De karakteristieke monumentale kapel is zo het middelpunt van de locatie geworden, en aan beide zijden daarvan zijn nieuwe vleugels gebouwd. Aan de linkerzijde ligt het nieuwe restaurant PARK en aan de rechterzijde vinden we de Studio’s voor meetings en events.

Studio’s

Beide nieuwe vleugels hebben een aangename eigentijdse inrichting, met een industriële betonnen vloer en grote glazen buitenwanden waardoor het groen van het park binnen komt. Verspreid door de locatie staan en hangen planten die dat effect versterken. De Studio’s en PARK contrasteren zo opvallend met de tussengelegen kapel, met haar marmeren zuilen, gebrandschilderde ramen en fresco’s.

De Studio’s zijn het nieuwe hart voor meetings en events in Hotel Arena. De ontvangst vindt plaats in de foyer: een ruime en lichte ruimte, met een trendy goudkleurige bar en vintage stoelen. Vanuit de foyer lopen we direct de serre in, die toegang geeft tot de vijf studio’s voor meetings en events. De studio’s zijn multifunctioneel in het gebruik dankzij de schuifwanden waardoor ze aan elkaar te koppelen zijn, en zien er ook nog eens prachtig uit met dat typerende gebruik van aardse tonen en groene planten – een weerspiegeling van het park dat door de glazen buitenwand overal aanwezig is. Iedere studio heeft toegang tot het terras, waar je in alle rust en beslotenheid een pauzedrankje of hapje kunt doen.

Hotel Arena
De Kapel werd in 2016 al grondig gerenoveerd. Foto: Teo Krijgsman

Kapel

De Studio’s vormen voor de grotere events en congressen een gouden combinatie met het privé-terras en de eerder al gerenoveerde Kapel. Met twee klapdeuren tussen deze twee gedeelten is de foyer van de studio’s direct te koppelen aan de Kapel, en kan zo als centrale uitvalsbasis dienen. Op zijn beurt kan de foyer weer door een flexibele wand open te schuiven gekoppeld worden aan Studio 1, om zo een nog grotere ruimte te creëren.

Salon en Patio

Ook in het oude deel van Hotel Arena komt een nieuwe ruimte voor events en meetings. Het oude restaurant wordt gerestyled tot een sfeervolle Salon. Deze ruimte wordt ingericht als de living van het hotel, en moet een verrassende ruimte worden voor een kleinere presentaties of recepties. De Salon krijgt klapdeuren naar de Patio, de binnenplaats tussen het hotel, Kapel en restaurant, die zal worden ingezet als ‘buitenzaal’. De Patio is een binnenplaats van ruim 300 vierkante meter en wordt deels overdekt.

  • Vijf studio’s met natuurlijk daglicht
  • Aangrenzend een foyer en ruime serre
  • Diverse eventmogelijkheden
  • Gemakkelijk te verbinden met de Kapel
  • Privé buitenterras
  • Direct gelegen in het park
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.