Discover the finest spaces
Delen

Brand New: De Huiskamer bij Zwier Vinkeveen

Vergader- en evenementenlocatie Zwier in Vinkeveen heeft een gloednieuwe vergaderlocatie! ‘De Huiskamer’ is deels circulair gebouwd, heeft een huiselijke sfeer en is ingericht met veel planten, een mooie houthaard en een open keuken. Doordeweeks is de locatie in gebruik voor zakelijke bezoekers, en in het weekend is het een plek waar je terecht kan voor ontbijt, een gezonde lunch, een hapje in de avondzon of een borrel op het terras. Een bijzonder plekje, vlak buiten Amsterdam, om écht even uit de stad te zijn.

Zwier, dat in de zomer van 2017 opende, breidt haar terrein steeds verder uit. Inmiddels is er de vergaderlocatie De Werfplaats; een buitenterrein waar je kunt lunchen of borrelen, de Kas die gebruikt kan worden voor kleinere groepen of als break-out ruimte, de Eilandhut op 20 minuten varen van Zwier en je kunt er overnachten in luxe tenten of in het schip de Pakschuyt. Daar is nu dus vergaderlocatie ‘De Huiskamer’ bij, waar je met groepen tot 60 personen terecht kunt.

De Huiskamer

De nieuwe locatie ligt op een prachtige plek, direct aan het water, en krijgt daarom een brede glazen wand die daar naartoe is gericht. Er is een gezellige zithoek, lange houten leestafels en een vuurtje dat aangaat bij iets kouder weer. Buiten is er een terras aan het water, waar je kan genieten van de zon en wind in je haar. De Huiskamer is flexibel in te delen met knusse zithoeken, waardoor kleine gezelschappen er kunnen vergaderen of brainstormen, maar je kunt de ruimte ook leeghalen voor een presentatie met grotere groepen.

Zwier wil met haar eten en drinken prikkelen en inspireren om goed voor jezelf te zorgen en voor de wereld om je heen. De Huiskamer heeft daarom een ‘milde’ keuken, wat betekent dat ze in hun keuzes mild willen zijn voor de aarde en dat de gerechten mild en gezond zijn. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met herkenbare producten uit het seizoen, en als het even kan van Hollandse bodem. Alle gerechten zijn vegetarisch en er is een grote voorkeur voor biologisch/dynamische producten.

Ook goed voor het milieu is de bouwwijze van De Huiskamer. Het nieuwe gebouw staat op een tijdelijke locatie, en moet over een aantal jaar op een andere plek opnieuw gebouwd worden. Er werd daarom gewerkt met herbruikbare materialen die ook gemakkelijk demonteerbaar zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de houten vloer, die van een 30 jaar oude damwand van een eiland op de Vinkeveense plassen is gemaakt.

Het restaurant van De Huiskamer is van vrijdag tot en met zondag geopend.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.