Discover the finest spaces
Delen

Bouw Hotel Jakarta in Amsterdam kan beginnen

WestCord Hotels slaat op 19 april de eerste palen van het Hotel Jakarta de grond in. Het volledig klimaatneutraal en duurzaam gebouwde hotel krijgt onder andere een subtropische tuin, zonnepanelen en een uitzicht over het IJ!

Ze hebben wat met water bij Westcord Hotels, daar kunnen we niet omheen. De Nederlandse hotelgroep begon bescheiden op Vlieland maar is inmiddels uitgebreid tot een keten, waar onder andere het ss Rotterdam en Hotel New York in Rotterdam onderdeel van zijn. En juist Hotel New York heeft een interessante connectie met Hotel Jakarta. Want waar men vroeger vanaf het hotel in Rotterdam vertrok naar New York, stapte men vanaf het Java-eiland op de boot naar ‘de Oost’. Op exact deze plek komt Hotel Jakarta te staan.

Hotel-Jakarta-aanzicht

Duurzaam

Het hotel krijgt een duurzaam-industrieel karakter door een combinatie van hout en slanke stalen en aluminium profielen. Door de grote hoeveelheid glas heeft het hele pand transparantie en licht. De constructie is volledig duurzaam, Jakarta maakt gebruik van hout in de kamers en van aluminium profielen voor de gevels. Er worden zonnepanelen aan de oostkant en op het verlaagde deel van het gebouw geplaatst. Het hout geeft het gebouw een warme tropische uitstraling in de kamers, wat weer past bij het ‘Java’ concept.

Hotel-Jakarta_noordgevel-transparant

Subtropische tuin

In het midden van het hotel komt een subtropische binnentuin, die werd ontworpen in samenwerking met de Hortus Botanicus in Amsterdam. De tuin is publiekelijk toegankelijk via de transparante gevel van het hotel. Het Tropenmuseum verzorgt samen met WestCord een culturele programmering rondom de subtropische tuin.

Hotel-Jakarta-subtropische-tuin_bovenaanzicht

Vordering

Inmiddels staan de afspraken rondom de bouw vast. De eerste palen van de constructie gaan op 19 april 2016 de grond in. Het hotel opent na een jaar bouwen haar deuren medio 2017. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Hotel Jakarta, kun je de bouwblog van het hotel in de gaten houden.

Hotel-Jakarta-restaurant-bar

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.